Foto: WIkimedia Commons

En 78 år gammel kvinnelig, svensk minstepensjonist med dårlig helse er blitt dømt til å betale bøter, fordi hun har ytret sin mening om innvandring på nett. Hennes meningsytringer kom etter at hun ble opprørt over grov kriminalitet og vold mot eldre, utført av innvandrere. Dette rapporterer Fria Tider.

annonse

Kvinnen kommer fra Jämtland, og lever på en månedlig pensjon på magre 7000 kroner. Hun ble sint da hun leste om innvandrere som begår grov kriminalitet mot forsvarsløse eldre, og kommer unna med lav eller ingen straff.

Etter at kvinnen skrev seks ulike innlegg på Facebook om sin frustrasjon over dette, ble hun i mars 2017 anmeldt av Näthatsgranskaren for såkalt «hets mot folkgrupp».

I et av de aktuelle innleggene skrev den eldre kvinnen at hun ønsket at alle muslimer ble utvist fra landet.

– Ja, alle muslimer skal utvises ut av landet, vi vil ikke ha dem her. En masse skjeggubber som skremmer barna, skrev kvinnen.

I et avhør med politiet fortalte kvinnen at hun har sviktende helse etter et hjerneslag, og at hun i tillegg har KOLS. Hun forteller at hun ble dratt med i sjargongen på Facebook, og at hun aldri ville ha skrevet på denne måten, dersom hun visste at det var ulovlig.

– Jeg var sint da jeg leste om hvordan det funket med innvandrere og hvordan de kommer unna straff for alt de gjør. De blir frikjente, trass i at de stjeler og gjør andre saker. Det er urettferdig at de som begår grovere kriminalitet kan gå fri. Folk slår ned eldre og tar penger av dem, sa kvinnen under avhør.

Nå er hun i Östersund tingrett dømt til vilkårlig dom, med 80 dagsbøter á 50 kroner. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.