Foto: WIkimedia Commons
Del saken
 • 799
 •  
 •  
 •  
 •  

En 78 år gammel kvinnelig, svensk minstepensjonist med dårlig helse er blitt dømt til å betale bøter, fordi hun har ytret sin mening om innvandring på nett. Hennes meningsytringer kom etter at hun ble opprørt over grov kriminalitet og vold mot eldre, utført av innvandrere. Dette rapporterer Fria Tider.

Kvinnen kommer fra Jämtland, og lever på en månedlig pensjon på magre 7000 kroner. Hun ble sint da hun leste om innvandrere som begår grov kriminalitet mot forsvarsløse eldre, og kommer unna med lav eller ingen straff.

Etter at kvinnen skrev seks ulike innlegg på Facebook om sin frustrasjon over dette, ble hun i mars 2017 anmeldt av Näthatsgranskaren for såkalt «hets mot folkgrupp».

I et av de aktuelle innleggene skrev den eldre kvinnen at hun ønsket at alle muslimer ble utvist fra landet.

– Ja, alle muslimer skal utvises ut av landet, vi vil ikke ha dem her. En masse skjeggubber som skremmer barna, skrev kvinnen.

I et avhør med politiet fortalte kvinnen at hun har sviktende helse etter et hjerneslag, og at hun i tillegg har KOLS. Hun forteller at hun ble dratt med i sjargongen på Facebook, og at hun aldri ville ha skrevet på denne måten, dersom hun visste at det var ulovlig.

– Jeg var sint da jeg leste om hvordan det funket med innvandrere og hvordan de kommer unna straff for alt de gjør. De blir frikjente, trass i at de stjeler og gjør andre saker. Det er urettferdig at de som begår grovere kriminalitet kan gå fri. Folk slår ned eldre og tar penger av dem, sa kvinnen under avhør.

Nå er hun i Östersund tingrett dømt til vilkårlig dom, med 80 dagsbøter á 50 kroner. 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 799
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]