Foto: WIkimedia Commons
annonse
annonse

En 78 år gammel kvinnelig, svensk minstepensjonist med dårlig helse er blitt dømt til å betale bøter, fordi hun har ytret sin mening om innvandring på nett. Hennes meningsytringer kom etter at hun ble opprørt over grov kriminalitet og vold mot eldre, utført av innvandrere. Dette rapporterer Fria Tider.

Kvinnen kommer fra Jämtland, og lever på en månedlig pensjon på magre 7000 kroner. Hun ble sint da hun leste om innvandrere som begår grov kriminalitet mot forsvarsløse eldre, og kommer unna med lav eller ingen straff.

Etter at kvinnen skrev seks ulike innlegg på Facebook om sin frustrasjon over dette, ble hun i mars 2017 anmeldt av Näthatsgranskaren for såkalt «hets mot folkgrupp».

annonse

I et av de aktuelle innleggene skrev den eldre kvinnen at hun ønsket at alle muslimer ble utvist fra landet.

– Ja, alle muslimer skal utvises ut av landet, vi vil ikke ha dem her. En masse skjeggubber som skremmer barna, skrev kvinnen.

I et avhør med politiet fortalte kvinnen at hun har sviktende helse etter et hjerneslag, og at hun i tillegg har KOLS. Hun forteller at hun ble dratt med i sjargongen på Facebook, og at hun aldri ville ha skrevet på denne måten, dersom hun visste at det var ulovlig.

annonse

– Jeg var sint da jeg leste om hvordan det funket med innvandrere og hvordan de kommer unna straff for alt de gjør. De blir frikjente, trass i at de stjeler og gjør andre saker. Det er urettferdig at de som begår grovere kriminalitet kan gå fri. Folk slår ned eldre og tar penger av dem, sa kvinnen under avhør.

Nå er hun i Östersund tingrett dømt til vilkårlig dom, med 80 dagsbøter á 50 kroner. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon