Ireland's Taoiseach Leo Varadkar. REUTERS/Francois Lenoir
annonse

Irlands statsminister Leo Varadkar sier at hans regjering har lært av protester mot vannavgifter i Dublin og de gule vestenes demonstrasjoner i Frankrike, og utsetter innføring av karbonavgifter i budsjettet. Irland har for øvrig nettopp økt deler av momsen.

annonse
annonse

– Regjeringen må utvikle en «pakke av tiltak» for å møte landets erklærte klimamål, men det må skje uten at det fører til protester i gatene. Ingen vil at levekostnadene skal øke, og vi har bestemt at vi ikke kan øke karbonavgiftene samtidig som vi øker momsen på tjenester, sier Varadkar.

annonse

Han ser fortsatt på karbonskatter som et middel til å møte landets forpliktelser når det gjelder klimaendringer, og nevner i tillegg tiltak som investeringer i fornybar energi og infrastruktur, isolasjon av boliger, og endringer i jordbruket. Et forslag skal foreligge i løpet av våren.

De gule vestenes protester førte til at Frankrikes president Emmanuel Macron måtte suspendere prisøkninger på diesel og elektrisitet på slutten av fjoråret. Med utsettelsen i Irland har deres protester også fått konsekvenser utenfor Frankrikes grenser.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

I august i fjor måtte daværende statsminister i Australia, Malcolm Turnbull, droppe tiltak for å redusere karbonutslippene på grunn av folkelig motstand.

 

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.