annonse

Fra det øyeblikk historien om den tragiske kidnappingsaken på Fjellhammar ble sluppet på nyhetene, tok det mindre enn 5 minutter før de første spekulasjonene om det som på engelsk kalles «foul play» dukket opp på sosiale medier.  Noen mente «høyresiden» fikk som fortjent, og at dette har «sosieteten» lagt opp til selv. 

annonse

På Twitter finner vi også venstreradikale twitterfantomer som liker konspirasjoner og som uten blygsel setter i sving spekulasjoner over en allerede veldig alvorlig og vanskelig situasjon.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Her er hva Julie Skattebu under pseudonymet Tintomara og @skattebu klarer å lire av seg på Twitter samme dagen som saken, etter 10 ukers hemmelighold, omsider blir offentliggjort:

– Ok men denne krimmen har jeg sett, det er ektemannen som står bak kidnappingen av en eller annen grunn og han kommer til å fucke opp, eller så er det kona som er lei og «kidnappet» seg selv, terningkast 3 uansett

annonse
annonse

Det som kanskje er mest forbausende er at folk liker konspirasjonen hun prøver å beskrive. Etter en kort stund ute på Twitter hadde mer en tjue trykket likes på tweeten. En del av disse er mennesker som skal være pilarer i samfunnet, eksempelvis lærere, journalister, bibliotekarer og akademikere. Resett plukket ut en håndfull som vi ønsket å ta kontakt med. En av dem er Tina Scheen Kiese som er realfaglærer ved Kjøsterud skole.

Da vi ringte til henne for å få vite hvorfor hun trykket på likes, ønsket hun ikke å kommentere saken da hun hørte det var Resett som ringte. Mindre enn fem minutter senere la hun ut denne tweeten for å advare de radikale tweeterne som liker @skattebu sine konspirasjoner.

annonse
Reklame

Siden de som trykker likes på infame konspirasjonsteorier på tweeter allerede er offentlige, hjelper vi gjerne til med å spre identiteten og deres konspirasjonsunderholdning videre ut i verden.

Ikke overraskende finner vi Irene Kosberg Skagestad (@i_skagestad), som kaller seg fotograf hos Radikal Portal, på listen.

Det samme er Are Bøe Pedersen (@Zealuu), som er stipendiat ved UiB, Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier. Han la på røret med gang han fikk greie på at det var Resett som ringte.

Her er listen over de som hittil har følt den trangen til å like harselering og konspirasjonen over en pågående tragedie.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.