annonse
annonse

Fra det øyeblikk historien om den tragiske kidnappingsaken på Fjellhammar ble sluppet på nyhetene, tok det mindre enn 5 minutter før de første spekulasjonene om det som på engelsk kalles «foul play» dukket opp på sosiale medier.  Noen mente «høyresiden» fikk som fortjent, og at dette har «sosieteten» lagt opp til selv. 

På Twitter finner vi også venstreradikale twitterfantomer som liker konspirasjoner og som uten blygsel setter i sving spekulasjoner over en allerede veldig alvorlig og vanskelig situasjon.

Her er hva Julie Skattebu under pseudonymet Tintomara og @skattebu klarer å lire av seg på Twitter samme dagen som saken, etter 10 ukers hemmelighold, omsider blir offentliggjort:

annonse

– Ok men denne krimmen har jeg sett, det er ektemannen som står bak kidnappingen av en eller annen grunn og han kommer til å fucke opp, eller så er det kona som er lei og “kidnappet” seg selv, terningkast 3 uansett

Det som kanskje er mest forbausende er at folk liker konspirasjonen hun prøver å beskrive. Etter en kort stund ute på Twitter hadde mer en tjue trykket likes på tweeten. En del av disse er mennesker som skal være pilarer i samfunnet, eksempelvis lærere, journalister, bibliotekarer og akademikere. Resett plukket ut en håndfull som vi ønsket å ta kontakt med. En av dem er Tina Scheen Kiese som er realfaglærer ved Kjøsterud skole.

annonse

Da vi ringte til henne for å få vite hvorfor hun trykket på likes, ønsket hun ikke å kommentere saken da hun hørte det var Resett som ringte. Mindre enn fem minutter senere la hun ut denne tweeten for å advare de radikale tweeterne som liker @skattebu sine konspirasjoner.

Siden de som trykker likes på infame konspirasjonsteorier på tweeter allerede er offentlige, hjelper vi gjerne til med å spre identiteten og deres konspirasjonsunderholdning videre ut i verden.

Ikke overraskende finner vi Irene Kosberg Skagestad (@i_skagestad), som kaller seg fotograf hos Radikal Portal, på listen.

Det samme er Are Bøe Pedersen (@Zealuu), som er stipendiat ved UiB, Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier. Han la på røret med gang han fikk greie på at det var Resett som ringte.

Her er listen over de som hittil har følt den trangen til å like harselering og konspirasjonen over en pågående tragedie.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon