Del saken
 • 321
 •  
 •  
 •  
 •  

Fra det øyeblikk historien om den tragiske kidnappingsaken på Fjellhammar ble sluppet på nyhetene, tok det mindre enn 5 minutter før de første spekulasjonene om det som på engelsk kalles «foul play» dukket opp på sosiale medier.  Noen mente «høyresiden» fikk som fortjent, og at dette har «sosieteten» lagt opp til selv. 

På Twitter finner vi også venstreradikale twitterfantomer som liker konspirasjoner og som uten blygsel setter i sving spekulasjoner over en allerede veldig alvorlig og vanskelig situasjon.

Her er hva Julie Skattebu under pseudonymet Tintomara og @skattebu klarer å lire av seg på Twitter samme dagen som saken, etter 10 ukers hemmelighold, omsider blir offentliggjort:

– Ok men denne krimmen har jeg sett, det er ektemannen som står bak kidnappingen av en eller annen grunn og han kommer til å fucke opp, eller så er det kona som er lei og “kidnappet” seg selv, terningkast 3 uansett

Det som kanskje er mest forbausende er at folk liker konspirasjonen hun prøver å beskrive. Etter en kort stund ute på Twitter hadde mer en tjue trykket likes på tweeten. En del av disse er mennesker som skal være pilarer i samfunnet, eksempelvis lærere, journalister, bibliotekarer og akademikere. Resett plukket ut en håndfull som vi ønsket å ta kontakt med. En av dem er Tina Scheen Kiese som er realfaglærer ved Kjøsterud skole.

Da vi ringte til henne for å få vite hvorfor hun trykket på likes, ønsket hun ikke å kommentere saken da hun hørte det var Resett som ringte. Mindre enn fem minutter senere la hun ut denne tweeten for å advare de radikale tweeterne som liker @skattebu sine konspirasjoner.

Siden de som trykker likes på infame konspirasjonsteorier på tweeter allerede er offentlige, hjelper vi gjerne til med å spre identiteten og deres konspirasjonsunderholdning videre ut i verden.

Ikke overraskende finner vi Irene Kosberg Skagestad (@i_skagestad), som kaller seg fotograf hos Radikal Portal, på listen.

Det samme er Are Bøe Pedersen (@Zealuu), som er stipendiat ved UiB, Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier. Han la på røret med gang han fikk greie på at det var Resett som ringte.

Her er listen over de som hittil har følt den trangen til å like harselering og konspirasjonen over en pågående tragedie.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 321
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]