Saken mot fotballdommeren skal etter planen starte 22. januar. Han er tiltalt for nettovergrep mot rundt 300 gutter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En fotballdommer i 20-årene er tiltalt for nettovergrep mot rundt 300 gutter i det som kalles norgeshistoriens største overgrepssak.

annonse

Fotballdommeren ble pågrepet første gang i juli 2016, men ble løslatt etter et par uker i varetekt. Etter det skal han ha begått flere overgrep, noe som førte til at han på nytt ble pågrepet i fjor høst – og antall fornærmede i saken steg.

Saken skal etter planen starte i Nedre Romerike tingrett 22. januar. Han har erkjent alle overgrepene, men har ikke erkjent straffskyld for alle.

Det er oppnevnte totalt åtte bistandsadvokater, som skal ivareta fornærmedes interesser i saken. Til Dagbladet forteller en av dem, Anne Hazeland, at de sliter med å få tak i sine klienter, og at mange foreldre ikke engang vet at deres sønner var ofre.

Hun er bistandsadvokat for 49 gutter og har vært i kontakt med halvparten. Hazeland opplever også at mange dem hun får kontakt med ikke ønsker noe med saken å gjøre – blant annet fordi saken begynner å bli gammel og guttene er blitt eldre.

– De vil ikke ha advokat, de vil ikke i retten, de vil ikke vite noe om tiltalte. De vil bare være i fred, forteller hun til avisa.

Ifølge henne frykter også mange av guttene at de skal bli gjenkjent av andre fornærmede i saken, da flere av dem er fra samme område.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.