annonse
annonse

En amerikansk YouTuber drøfter kulturrelativisme og naive, vestlige venstreliberalere, i en video om de to skandinaviske kvinnene som ble halshugget i en terroraksjon i Marokko like før jul.

YouTuberen Kevin har en kanal kalt Kevin’s Corner, med 98 000 abonnenter. I en video snakker mannen ut om kulturrelativisme og naivistiske holdninger i forbindelse med halshuggingen av en norsk og en dansk kvinne i Marokko i desember. 

I videoen sier Kevin at folk som tar den risikoen det er å reise til land med diametralt motsatte kulturelle verdier fra deres egne kulturer, har en tendens til å anta at alle vil dem vel, og at alle deler noen grunnleggende, universelle verdier.

annonse

– Folkene som reiser til de landene, de antar at alle vil oss vel. Og de antar at alle andres kulturer respekterer livet, slik som kanskje et vestlig land gjør, sier YouTuberen, som selv er svart. 

Videre peker han på at det finnes land i verden der myndighetene ikke har kontroll, og der befolkningen lettere kommer unna med slik, grov kriminalitet. 

– Du må forstå, når du drar til noen andre land, som ikke har legitime myndigheter, eller som har ødelagte eller korrupte myndigheter; innbyggerne vet om det, og de kan komme unna med en hel drøss av ting, som et mer sivilisert land ikke ville ha latt dem komme unna med.

Kevin forteller at stereotypier ofte har en hel del sannhet ved seg. 

annonse

– Jeg tenker på hva som foregikk oppi hodet ditt, da de folkene som du ville vise frem som et eksempel på at de ikke alle er slik vi tror de er, vender seg mot deg, og du tenker; kanskje jeg skulle ha lyttet bare litt til den vurderingen? Noen stereotypier har legitimitet ved seg, jeg hater å si det til dere. Det finnes noen svarte nabolag, som jeg ikke vil gå inn i, eksemplifiserer YouTuberen. 

Ikke første gang

Han påpeker, i likhet med den konservative YouTuberen Paul Joseph Watson, at dette ikke er første gangen naive, vestlige innvandringsliberalere blir ofre for barbariske handlinger, i sin iver etter å motbevise det de mener er vestlige fordommer.

– Det finnes visse steder i verden der de ikke tror på det vi tror på. En kommentator har gått gjennom en liste over alle disse ofrene, som var veldig liberale i sin tankegang, og som ville strekke ut en hånd, og reise til farlige steder, så de kunne bevise poeng. Dere vet, «dette er bare stereotyper folk har i Vesten, og de er bare grusomme, vi tror ikke på dem, vi skal motbevise dem». Og alle endte opp med å bli ofre. Ektemannen og kona som ville gå tur et eller annet sted, og endte opp med å bli overkjørt og drept av IS. Folk som blir voldtatt, myrdet, halshugget. Alle sammen. Og de hadde alle noe til felles. De var alle hvite, konstaterer Kevin. 

Den amerikanske YouTuberen advarer dessuten mot hvit skyldfølelse, og råder folk til å bekymre seg for eget land og folk.

annonse

– Det som har hendt de siste par årene har vært en promotering av hvit skyldfølelse. Å strekke ut en hånd til alle disse kulturene, vi må omfavne dem og bli en stor smeltedigel, ta inn alle, og vise dem at vi er de reddende englene. Vi redder menneskeheten. Og jeg tenker for meg selv; ikke gjør det! Bekymre deg for ditt eget land.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon