Foto: Gunnar Lier / Scanpix
annonse
annonse

Det er svært få politikere og embetsmenn som gidder å sloss for norsk suverenitet. De fleste av dem kan i en slik sammenheng beskyldes for tjensteforsømmelse, som passive grunnlovsfornektere, til og med som landsforrædere.

Jeg kom til å tenke på dette etter å ha lest kronikken til Isabell Dahl på Resett med overskriften Tjenestedirektivet: EU-kommisjonen kan bli Norges høyeste myndighet.

Blant oss annerledes-opptatte, mange godtroende menige, går svært få rundt og tenker på noe så kjedelig som hva Tjenestedirektivet er og hvorfor og hvordan det kan påvirke fedrelandet. Problemet er, det knapt tillates nasjonalister lenger å følge med i timen. Våre politikere skulle vært våre representanter, våre «lærere», men de møter ikke opp til klasse-timen en gang, iallfall svært få gjør det.

annonse

Og aller verst, de tier og delegerer ansvarsløst videre til mer eller mindre grå byråkrater, uten å kontrollere dem. Og resultatet blir gradvis norsk suverenitetsavståelse gjennom tilsynelatende detaljer, til et EU som elsker å kunne «spise» nasjonal-stater til frokost, ikke-medlemmet Norge inkludert. Og vi selv er det knapt bevisst, oss levende fordøyet. Riksmediene forteller oss selvsagt ikke slike uvesentlige «detaljer».

Solberg-regjeringen fører en farlig globaliseringsorientert politikk, og vil oss stadig mer overnasjonalt underlagt. Da må Stortinget snarest opprette en kontroll-instans med en arbeidstittel, som «Nasjonal suverenitets-beskyttelse». Både EØS og EU er utformet for oss pent og helst umerkelig, gradvis annektert – og ta ikke feil, det korrupte FN er like farlig med sine snik-resolusjoner, noe Marrakesh avtalen demonstrerte med all tydelighet før jul.

Og det omtrent samtidig som innenriksministeren i Tunisia påviste vår regjeringen latterlig naiv, ved å tro at islamske land vil respektere sin del av Marrakesh- avtalen. Dette skjedd samtidig som to skandinaviske jenter ble voldtatt, drept og avkuttet hodet, bare ca. 5 mil fra Marrakesh. At Marokko driver pengeutpressing av EU for «migrant samarbeide», er også kommet for dagen.

Vårt stolte «nasjonale» er utsatt for salamitaktikk, ved at Norge blir forsmådd og verst, avsneiet bit for bit. Og riksmediene fortier det hele bevisst; mest tidligere sosialister, nå mer eller mindre sammensveiset med globalistene. Acer-energi-avtalen tidligere i fjor var et annet skammelig tilfelle. Det beviser at våre topppolitikere ikke eier skam og/eller at folkedemokratiet er avviklet. Har vi ikke nok fått, til å reise rettssak mot de ansvarlige? Eller, har de sågar lurt oss ytterligere, slik at vi ikke kan holde dem ansvarlige? I så fall stemmer jeg på alt annet enn et nåværende stortingsparti. For i Stortingssalen har det knapt lydd annet enn tomskap og/eller dumskap i fjorårets regjeringsperiode.

annonse

Hva som skjer bak lukkede dører fortelles ikke, men alt nasjonalt viktig tilhører Stortingssalen. Til åpen debatt i forkant.

Problemet er at egalitære gamlenordmenn er altfor tillitsfulle både med hensyn til øvrigheten og overfor verden forøvrig, og slik et takknemlig bytte til utnyttelse. Måten vi som land forholder oss naivt til ikke-vestlige innvandrere, er det opplagte verste eksempelet, her er vi slått kun av svenskene. At gjennomsnitts-Ola og Kari er uopplyste er høyst beklagelig, men verre, at våre betrodde betalte politikere og embetsverket ikke står opp for Norge, er virkelig ille.

For meg er Utenriksdepartementet det verste, fordi gjennom UD blottlegger vi oss samtidig til hele verden som de naivt blåøyde vi er. Som kaster oljepenger rundt oss som en onkel Skrue, i overstadig begeistring over egen fortreffelighet. (Muslimene har et godt poeng, vi er lettlurte.)

Danskene og andre flest ville i det minste bedt om å få noe tilbake. Men nei, vi spanderer i øst og vest og tar regningen med oss hjem. UD kunne egentlig vært omdøpt til bistandsdepartementet, et ideologisk rottereir; det påpekte en ambassadørvenn meg allerede for flere år siden. Vår utenrikstjeneste er et gigantisk sluk av unødige utgifter, jeg påstår 50% lett kunne vært kuttet uten at det gjorde forskjell.

Men Solberg-regjeringen, dessverre, den tar ikke oppryddingen hverken der eller andre steder. Ingen gjør det, for alle liktærne som det ikke må tråkkes på. For her finnes vennetjenester og skjulte avspaseringer, nasjonalt oss helt uvettige utgifter, også angivelig 600 millioner til Clinton Stiftelsen nå under kriminell etterforskning. I så måte er vi på lag med Saudi-Arabia, uvisst av hvilken grunn. Ingen forklaringer, kun stillhet.

annonse

Siden ingen i «statssystemet» kan være meg tilsvarende direkte, gjør jeg dem herved denne store tjenesten ved å få frem litt av humbugen. Men det lønner seg jo ikke å være varsler, ei heller i det så «rettskafne» Norge… Så dette gjør «jag kun ut av min godhet» som Emil fra Lønneberget sa det, etter at han forbausende hadde kysset sin lærerinne.

Jeg måtte bli nær 80 for å forstå all menneskelig elendighet og for å tørre påpeke politikkens råtne verden, pretensjon og uhederlighet nesten uten grenser. Og det selv i et land som later seg som godhetens verdensmester. Men siden Gro Harlem Brundtland lirte det av seg, da må det jo ha vært rett: at det å være best, det er norsk det. Jeg lot meg aldri dupere av henne. Men konstaterer at vår relativt nye og nyrike arroganse kommer til uttrykk nå på de forskjelligste måter. Vårt land er av natur vakkert, men vi som bor her er blitt «blandet» og til litt av hvert.

Eller som Kongen sa det, nordmenn kommer nå like gjerne fra Afghanistan som fra Voss. Jeg klandrer taleskriveren hans; så dum har ikke Kongen lov å være.

Ikke skyt denne budbringeren, men redd oss for Guds skyld fra EU, takk. For da rydder vi samtidig opp i mye, inkludert vi redder Erna Solberg og andre dhimmier som ikke er i stand til å se islam i forhold til kristendom og rasjonalitet; som ikke får islam ut av hodet.

«De ser islam slik islam ser seg selv» ifølge Hans Rustads «Fortellingen om Marokko-drapene må skrives helt om» på document.no 5/1/19.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon