Foto: (Ahrar al-Sham, via AP)
Del

Islamistgruppen Ahrar al-Sham har godtatt å overgi seg til Hayat Tahrir al-Sham (HTS) – også kjent som al-Qaida i Syria – etter et ydmykende nederlag mot terrorgruppen.

annonse

Den Kreml-støttede nettpublikasjonen SouthFront, som fokuserer spesielt på krigen i Syria, rapporterer at Ahrar al-Shams endelige overgivelse skjedde etter at HTS tok over gruppens gjenstående posisjoner i Hama-provinsen. Gjenværende krigere har fått tilbud om å bli med i HTS, eller levere fra seg våpnene sine og trekke seg tilbake til tyrkisk-kontrollerte områder i nord-Aleppo.

Ahrar al-Sham var en velkjent salafistisk gruppe som ofte omtalte seg selv som såkalte «moderate islamister». Den ble etablert i desember 2011 med støtte fra blant annet krefter i Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia helt i begynnelsen av Syria-krigen, som begynte i mars tidligere på året.

Al-Qaida stålsetter seg

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Nyheten kommer bare noen dager etter at en annen tyrkisk-støttet islamistgruppe, kjent som al-Zinki-gruppen, ble påført store tap da at HTS angrep og overtok stillingene og territorienes deres i vest-Aleppo.

HTS skal trolig fortsette offensiven og det er ventet at terrorgruppen kommer til å gå til angrep på den tyrkisk-støttede militante gruppen Nasjonal frigjøringsfront (LNF) i sør. Kampene er ventet til å begynne om bare noen få dager.

Målet til al-Qaida i Syria skal være å få en sterkere hånd i forhandlingene mellom Tyrkia og Russland om den endelige skjebnen til de siste gjenværende opprørskontrollerte områdene i Idlib og vest-Aleppo.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører