Foto: (Ahrar al-Sham, via AP)

Islamistgruppen Ahrar al-Sham har godtatt å overgi seg til Hayat Tahrir al-Sham (HTS) – også kjent som al-Qaida i Syria – etter et ydmykende nederlag mot terrorgruppen.

annonse

Den Kreml-støttede nettpublikasjonen SouthFront, som fokuserer spesielt på krigen i Syria, rapporterer at Ahrar al-Shams endelige overgivelse skjedde etter at HTS tok over gruppens gjenstående posisjoner i Hama-provinsen. Gjenværende krigere har fått tilbud om å bli med i HTS, eller levere fra seg våpnene sine og trekke seg tilbake til tyrkisk-kontrollerte områder i nord-Aleppo.

Ahrar al-Sham var en velkjent salafistisk gruppe som ofte omtalte seg selv som såkalte «moderate islamister». Den ble etablert i desember 2011 med støtte fra blant annet krefter i Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia helt i begynnelsen av Syria-krigen, som begynte i mars tidligere på året.

Al-Qaida stålsetter seg

Nyheten kommer bare noen dager etter at en annen tyrkisk-støttet islamistgruppe, kjent som al-Zinki-gruppen, ble påført store tap da at HTS angrep og overtok stillingene og territorienes deres i vest-Aleppo.

annonse
annonse

HTS skal trolig fortsette offensiven og det er ventet at terrorgruppen kommer til å gå til angrep på den tyrkisk-støttede militante gruppen Nasjonal frigjøringsfront (LNF) i sør. Kampene er ventet til å begynne om bare noen få dager.

Målet til al-Qaida i Syria skal være å få en sterkere hånd i forhandlingene mellom Tyrkia og Russland om den endelige skjebnen til de siste gjenværende opprørskontrollerte områdene i Idlib og vest-Aleppo.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.