Foto: (Ahrar al-Sham, via AP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Islamistgruppen Ahrar al-Sham har godtatt å overgi seg til Hayat Tahrir al-Sham (HTS) – også kjent som al-Qaida i Syria – etter et ydmykende nederlag mot terrorgruppen.

Den Kreml-støttede nettpublikasjonen SouthFront, som fokuserer spesielt på krigen i Syria, rapporterer at Ahrar al-Shams endelige overgivelse skjedde etter at HTS tok over gruppens gjenstående posisjoner i Hama-provinsen. Gjenværende krigere har fått tilbud om å bli med i HTS, eller levere fra seg våpnene sine og trekke seg tilbake til tyrkisk-kontrollerte områder i nord-Aleppo.

Ahrar al-Sham var en velkjent salafistisk gruppe som ofte omtalte seg selv som såkalte «moderate islamister». Den ble etablert i desember 2011 med støtte fra blant annet krefter i Saudi-Arabia, Qatar og Tyrkia helt i begynnelsen av Syria-krigen, som begynte i mars tidligere på året.

Al-Qaida stålsetter seg

Nyheten kommer bare noen dager etter at en annen tyrkisk-støttet islamistgruppe, kjent som al-Zinki-gruppen, ble påført store tap da at HTS angrep og overtok stillingene og territorienes deres i vest-Aleppo.

HTS skal trolig fortsette offensiven og det er ventet at terrorgruppen kommer til å gå til angrep på den tyrkisk-støttede militante gruppen Nasjonal frigjøringsfront (LNF) i sør. Kampene er ventet til å begynne om bare noen få dager.

Målet til al-Qaida i Syria skal være å få en sterkere hånd i forhandlingene mellom Tyrkia og Russland om den endelige skjebnen til de siste gjenværende opprørskontrollerte områdene i Idlib og vest-Aleppo.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]