Illustrasjonsbilde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Med fare for gjentakelse, tingene slik de er og tingene slik de søkes fremstilt, er ofte to vidt forskjellige ting, særlig i politikken.

annonse

Regjeringsforhandlingene fremstår mer og mer som et dårlig regissert skuespill hvor partenes underliggende motiv søkes kamuflert i alle mulige slags tilsynelatende politisk høyverdige standpunkt.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Det etablerte mediakommentariatet er velvillig med på spillfekteriet som nyttige idioter for å gi prosessen skinn av demokratisk legitimitet.

KrF og FrP fremstiller regjeringsforhandlingene som vanskelige og utfordrende og med usikkert utfall mht. om de kommer til enighet og det blir noen ny regjering med KrF.

Det blir det. Garantert!

annonse
annonse

Venstrefløyen i KrF, med Knut Arild Hareide i spissen, vil tilsynelatende få innrømmelser når det gjelder abortloven eller tilsvarende. Stortingsgruppa i FrP, med Christian Tybring-Gjedde i spissen, vil tilsynelatende få innrømmelser når det gjelder innvandringspolitikken.

Innrømmelsene vil bli søkt inflatert av begge sider, men i realiteten være av marginal karakter. Innvandringspolitikken vil ikke bli skjerpet, men heller ikke ytterligere liberalisert. Abortlovgivningen vil ikke bli skrudd tilbake, men kosmetiske språklige endringer i regelverket vil være nok for å tilfredsstille KrF.

Trøsten som serveres frustrerte FrP-velgere vil være at det kunne blitt så mye verre om de ikke var kommet til enighet. Trøsten for venstrefløyen i KrF vil være at partiet som knapt kom over sperregrensen ved siste stortingsvalg nå tross alt kommer i regjering.

annonse
Reklame

Så du kan være sikker på følgende;

  1. De fire partiene kommer garantert til enighet om en nye fireparti-regjering. Lysten på regjeringstaburetter og evnen til å spise kameler er stor i begge partiledelser.
  1. De politiske innrømmelsene vil bli av ren kosmetisk karakter og av marginal politisk betydning.
  1. Krf. får tre statsrådsposter. Frp må avgi 1 og Høyre må avgi 2 statsrådsplasser.
  1. For at de skal holde fred er «dealen» at både Knut Arild Hareide og Tybring Gjedde får en plass rundt Kongens bord.

Bare spåkoner kjenner framtiden, men akkurat i dette tilfellet skal jeg vedde, om ikke hodet mitt, så i alle fall Trump-hatten med «Drain the swamp» som jeg likevel ikke tør gå med, på at utfallet blir som spådd ovenfor.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.