Illustrasjonsfoto. Hacking. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Israel går mot legislative valg 9. april og i denne sammenhengen sier Nadav Argaman, sjefen for Shin Bet – Israels byrå for intern sikkerhet – at en fremmed makt kommer til å forsøke å påvirke utfallet av valget. 

I en artikkel i avisen Haaretz, kommer det frem at Argaman skal vite at den fremmede makten kommer til å forsøke å påvirke valget ved hjelp av hacking og cyberteknologi, men at han ikke ennå kjenner til det politiske motivet bak innblandingen. Han skal være sikker i sin sak.

– Den [fremmede makten] kommer til å blande seg inn. Jeg vet hva jeg snakker om, sa Argaman under en konferanse i Tel Aviv filmet av Israel Television News Company på mandag.

Ifølge Jerusalem Post ble Shin Bet-sjefens uttalelser først sensurert av israelske myndigheter hele mandag, men at sensuren ble opphevet på tirsdag kveld. Det er usikker hva slags cyberinnblanding det er snakk om, og hvilken stat som eventuelt står bak.

Generelt finnes det to hovedtrusler når det kommer til cyberinnblanding i demokratiske valg. Den ene er hacking i selve valginfrastrukturen for å påvirke stemmetellingen, men denne metoden blir sjelden brukt og er vanskeligere å få til. Den andre er sofistikerte kampanjer på sosiale medier som fremmer falske nyhetsberetninger og temaer som er utformet for å støtte en favorisert kandidat.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]