Illustrasjonsfoto. Hacking. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Del

Israel går mot legislative valg 9. april og i denne sammenhengen sier Nadav Argaman, sjefen for Shin Bet – Israels byrå for intern sikkerhet – at en fremmed makt kommer til å forsøke å påvirke utfallet av valget. 

annonse

I en artikkel i avisen Haaretz, kommer det frem at Argaman skal vite at den fremmede makten kommer til å forsøke å påvirke valget ved hjelp av hacking og cyberteknologi, men at han ikke ennå kjenner til det politiske motivet bak innblandingen. Han skal være sikker i sin sak.

– Den [fremmede makten] kommer til å blande seg inn. Jeg vet hva jeg snakker om, sa Argaman under en konferanse i Tel Aviv filmet av Israel Television News Company på mandag.

Ifølge Jerusalem Post ble Shin Bet-sjefens uttalelser først sensurert av israelske myndigheter hele mandag, men at sensuren ble opphevet på tirsdag kveld. Det er usikker hva slags cyberinnblanding det er snakk om, og hvilken stat som eventuelt står bak.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Generelt finnes det to hovedtrusler når det kommer til cyberinnblanding i demokratiske valg. Den ene er hacking i selve valginfrastrukturen for å påvirke stemmetellingen, men denne metoden blir sjelden brukt og er vanskeligere å få til. Den andre er sofistikerte kampanjer på sosiale medier som fremmer falske nyhetsberetninger og temaer som er utformet for å støtte en favorisert kandidat.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører