President Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump sier han ikke skal delta på Verdens økonomiske forum i Sveits på grunn av krangel rundt grensemuren og nedstengningen i offentlig sektor.

annonse
annonse

I midten av desember opplyste Det hvite hus at Donald Trump vil delta på den internasjonale konferansen i Davos, som går av stabelen 22. til 25. januar.

annonse

Men torsdag uttalte presidenten at han ikke drar til Sveits. Han begrunner det med nedstengningen som trådte i kraft i deler av offentlig sektor i USA 22. desember da han blokkerte budsjettet.

Nedstengningen er et resultat av at Trump nekter å vedta noe budsjett som ikke inneholder 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– På grunn av Demokratenes stahet i saken om grensesikkerhet og viktigheten for vår nasjons sikkerhet, avlyser jeg respektfullt min svært betydelige reise til Davos i Sveits. Mine varmeste hilsener og beklagelser til Verdens økonomiske forum, skriver Trump på Twitter.

Pressesekretær Sarah Sanders i Det hvite hus opplyste i midten av desember at Trumps datter Ivanka og utenriksminister Mike Pompeo er blant dem som skal delta i Davos. Det skal også Ivankas ektemann Jared Kushner, som er rådgiver for presidenten, sa hun.

Trump var til stede på Verdens økonomisk forum i Davos i fjor, tross hans kritikk av globalisering og internasjonalt samarbeid.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.