Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Det er et par uker siden likestillingsombudet fastslo at religionsfrihet i det offentlige rom trumfer likestilling. Det er nå helt greit å ikke håndhilse i arbeidslivet, av private religiøse årsaker.

Det er et noen dager siden Nettavisen bestemte seg for å kutte ut kommentarfeltet. Det bidro ikke positivt til det offentlige ordskiftet og må fjernes. Direktøren for Fritt Ord, Knut Olav Åmås fulgte opp i Aftenposten med bekymring for ytringsfriheten.

– Vi trenger noen som er ansvarlige, sørger for at feil blir avslørt og fakta brakt frem. For at frie idémarkeder skal være siviliserte, må de modereres, heter det.

annonse

For Fritt Ord er det rett og slett for mye ytringsfrihet. Det vil bli så mye bedre hvis vi møtes på midten, i redigerte og ansvarlige medier, les MSM.

Åmås beroliger oss med at innvandringen er liten, at integreringen går bra og at ytringsfriheten har det utmerket. Vi må bare slutte å lese de alarmistiske og uredigerte mediene og debattflatene som Resett, Document og Rights. Så blir alt så mye bedre. De savner faktagrunnlag, beroliger Åmås.

Vi bør antagelig heller lese de ansvarlige og statsstøttede mediene. Der dekkes i dag viktige saker som, «slik blir du kvitt fyllesyken», «midt liv med verdens største penis (bak betalingsmur selvsagt)» og «Gjert-parodi tar av på nett». Er vi fortsatt urolige over samfunnsutviklingen eller islam er det vel bare å se på et opptak av Skavlan.

annonse

Åmås sier han vil ha en åpen offentlighet der de aller mest følsomme temaer diskuteres uten falsk konsensus og berøringsangst. Mon det.

Den redigerte offentligheten han så kraftfullt forsvarer er nettopp det, redigert. Den velger ut biter av virkeligheten, eksempelvis underslås vold og sexovergrep fra innvandrere mot majoritetsbefolkningen. Når to somaliske brødre voldtar en norsk ungjente får det knapt nok pressedekning. Hadde situasjonen vært norske overgripere mot innvandrere ville vi hatt fakkeltog.

Kostnadene ved innvandringen kan ifølge Rights være svimlende 250 milliarder i 2018. Like mye som oljeinntektene. Offentlige myndigheter (SSB) vegrer seg for å bekrefte eller avkrefte dette. Er tallet noe i nærheten av riktig så er Åmås påstand om at integreringen går bra et dokumentert falsum.

Det er noe grunnleggende paradoksalt over at lederen for Fritt Ord går i rette med islam-kritikk. En religion med et mildt sagt problematisk forhold til ytringsfrihet. Religionen krever dødsstraff for ytringer som fornærmer profeten, og dens hellige bok har 26 direkte drapsordre hvor «hugg hodet av dem» inngår, og de facto etterleves. En hellig bok der vantro (oss) sin mindreverdighet er gjennomgangstema.

Liberaleren og den åpne homofile Åmås føler sikkert ingen personlig grunn til bekymring. En fremmed er en venn du enda ikke har møtt.

annonse

Kanskje tar han turen til Marokko og inviterer til åpent og fordomsfritt dialogmøte mellom islamske og kristne homofile.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse