USAs sentralbanksjef Jerome Powell. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amerikansk økonomi vil bli skadelidende hvis den nåværende nedstengningen av deler av statsapparatet fortsetter, advarer sentralbanksjef Jerome Powell.

Mesteparten av tidligere såkalte shutdowns i amerikansk historie har vært av relativt kort varighet og har ikke påvirket økonomien, uttalte Powell torsdag.

– Men hvis vi forlenger nedstengningen, tror jeg det vil gjenspeile seg ganske klart på nøkkeltallene, advarer sentralbanksjefen.

annonse

Nedstengningen er nå inne i sin 19. dag, den nest lengste shutdown i amerikansk historie. Rundt 800.000 offentlig ansatte får ikke utbetalt lønn som de skulle ha fått denne uken. Nedstengningen fører også til konsekvenser for mange samfunnsfunksjoner.

Nedstengningen er et resultat av at president Donald Trump nekter å vedta noe budsjett som ikke inneholder 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico.

Onsdag sa Trump at nedstengningen vil vare så lenge det er nødvendig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon