USAs sentralbanksjef Jerome Powell. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse

Amerikansk økonomi vil bli skadelidende hvis den nåværende nedstengningen av deler av statsapparatet fortsetter, advarer sentralbanksjef Jerome Powell.

annonse

Mesteparten av tidligere såkalte shutdowns i amerikansk historie har vært av relativt kort varighet og har ikke påvirket økonomien, uttalte Powell torsdag.

annonse

– Men hvis vi forlenger nedstengningen, tror jeg det vil gjenspeile seg ganske klart på nøkkeltallene, advarer sentralbanksjefen.

Nedstengningen er nå inne i sin 19. dag, den nest lengste shutdown i amerikansk historie. Rundt 800.000 offentlig ansatte får ikke utbetalt lønn som de skulle ha fått denne uken. Nedstengningen fører også til konsekvenser for mange samfunnsfunksjoner.

annonse
annonse

Nedstengningen er et resultat av at president Donald Trump nekter å vedta noe budsjett som ikke inneholder 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico.

Onsdag sa Trump at nedstengningen vil vare så lenge det er nødvendig.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.