Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Amazon har trukket mer enn et dusin produkter fra nettbutikken sin etter å ha mottatt klager om at artiklene er støtende mot muslimer, melder CNN. Rådet for amerikansk-islamske relasjoner (CAIR) ba nettbutikken om å fjerne produktene, som omfattet dørmatter, badematter, dusjgardiner og andre varer som det var skrevet på med islamsk kalligrafi, referanser til profeten Muhammed og muslimske skrifter.

Produktene, som ble solgt av uavhengige selgere på Amazons nettside, anses å være støtende fordi de «ville bli tråkket på eller på annen måte ikke respektert av kunder», sier CAIR i en uttalelse.

Etter at Amazon nesten umiddelbart fjernet varene har nettstedet fått ros fra det muslimske rådet, skriver CNN.

«Vi takker Amazon for sin hurtige handling i dette spørsmålet, og håper det sender en melding til produsenter av slike upassende og støtende ting om at de ikke vil dra nytte av islamofobi eller andre former for trangsynthet», sier Masih Fouladi, administrerende direktør i CAIRs Washington-avdeling i en uttalelse. Amazon er basert i Seattle i delstaten Washington.

En Amazon-talsmann bekrefter overfor CNN at produktene blir fjernet. «Alle selgere må følge våre salgsretningslinjer, sier han. De aktuelle produktene blir fjernet fra vår butikk.»

Siden kunngjøringen har CAIR mottatt ytterligere klager over støtende produkter, inkludert toalettdeksler med påtrykte sitater fra Koranen, oppført for salg på Amazon. Det forteller CAIRs talsmann, Ibrahim Hooper.

Han innrømmer at det er sannsynlig at ikke alle produktene ble produsert med hensikt å fornærme noen, men mener at det var manglende omtenksomhet som førte til at det ble trykket ord fra Koranen eller andre islamske skrifter på badematter og dusjgardiner.

Dette er ikke første gang CAIR har bedt et firma om å fjerne et støtende produkt. I 1997 sendte organisasjonen en klage til Nike, fordi en av skoene deres hadde et design som de mente hadde en slående likhet med ordet Allah. Nike tilbakekalte disse skoene, ifølge CNN.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]