Canada, her ved statsminister Justin Trudeau, planlegger å ta imot over 1 million flyktninger de neste tre årene. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  

Canada har planer om å ta imot over 1 million innvandrere og flyktninger de neste tre årene. Det utgjør nærmere 1 prosent av landets befolkning hvert år.

Canada ga nærmere 286.000 personer permanent opphold i 2017, og spår at det tallet vil stige til 350.000 i år. Neste år venter landet å ta imot 360.000, og i 2021 planlegger Canada å gi 370.000 mennesker muligheten til å bo fast i landet, skriver CNN.

– I stor grad takket være alle nykommerne vi har tatt imot gjennom vår historie, har Canada utviklet seg til å bli det sterke og flotte landet vi alle elsker, sier innvandring- og flyktningminister Ahmed Hussen.

Tilstrømningen av nye landsmenn bidrar til å forynge landets aldrende befolkning, hjelper på den lave fødselsraten, og styrker arbeidskraften, legger Hussen til. Den canadiske statsråden er selv født i Somalia.

Canadas vennlige innstilling til innvandrere står i kontrast til mange andre vestlige land, inkludert nabolandet USA, som innfører stadig mer restriktiv innvandrings- og flyktningpolitikk. Canada er spesielt dedikert til å gi flyktninger beskyttelse, og minst 138.500 av dem som får opphold de neste tre årene, skal være flyktninger eller andre som trenger beskyttelse, viser Canadas årlige immigrasjonsrapport.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]