Innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet Jon Helgheim sier det er skapt et inntrykk av at vi skal ha ett sett med regler for innvandrere og ett for etnisk norske. – Det ser jeg ikke noe poeng med, sier han til Dagsavisen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Del saken
 • 319
 •  
 •  
 •  
 •  

Innvandringspolitisk talsmann Jon Helgheim i Frp avviser Per-Willy Amundsens barnetrygdforslag og sier at man ikke skal skille på hvor folk kommer fra.

Helgheim er nestleder i partiets innvandringsutvalg som akkurat nå meisler ut ny politikk på feltet. I utvalget sitter også Per-Willy Amundsen som i et intervju med TV 2 torsdag tok til orde for å begrense eller stanse barnetrygden for barnerike familier – i hovedsak for å hindre at innvandrerfamilier får mange barn.

Helgheim bekrefter overfor Dagsavisen at temaet har vært oppe i løpet av de to møtene utvalget har hatt.

– Vi har nok diskutert problemstillingen i utvalget, men ikke akkurat dette forslaget. I hvert fall ikke som jeg kan huske, sier han, og legger til at det ikke er aktuelt:

– Frp har en tilnærming til politikk som er slik at regler skal gjelde for alle. Vi pleier ikke å skille på hvor man kommer fra. Å kutte barnetrygd etter barn nummer tre, er ikke forankret i partiet. Dette forslaget er noe som kommer fra Amundsen, sier Helgheim.

– Men vi er åpne for å se på ulike tiltak og forskjellige måter å løse problemstillingen med lav arbeidsdeltakelse i en del innvandrermiljøer, som ofte fører til at barnerike familier lever med vedvarende lavinntekt, legger han til.

– Det er viktig at vi styrker arbeidslinjen også på dette feltet. Vi ønsker at familier skal planlegge familieforøkelse etter økonomi. Det er en situasjon alle taper på når mange barn vokser opp i fattige familier, sier Helgheim.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 319
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]