Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Del saken
 • 180
 •  
 •  
 •  
 •  

En 20-åring som leder et FpU-lokallag på Østlandet, var aktiv i Den nordiske motstandsbevegelsen fram til i fjor sommer. Det var ikke partiet klar over.

Mannen tilbød seg å ta over ledervervet i lokallaget i Fremskrittspartiets Ungdom da lokallaget risikerte å bli lagt ned. Kun noen måneder før mannen ble valgt inn som leder på årsmøtet i midten av oktober, gikk han i nazimarsj sammen med Den nordiske motstandsbevegelsen for å bevare «den nordiske rasen», melder NRK.

Den nordiske motstandsbevegelsen, som selv kaller seg nasjonalsosialister, er kjent for sine ekstreme holdninger. De ønsker å stoppe det de kaller masseinnvandring til Norden og kaste ut dem som ikke er av «den nordiske rasen».

På NRKs bilder fra en demonstrasjon 1. mai 2018 i den svenske byen Ludvika er den da 19 år gamle nordmannen fanebærer. Ifølge kanalen var mannen svært aktiv i bevegelsen, særlig på våren og sommeren i 2018. Så sent som i juli deltok han i offentlige marsjer som Den nordiske motstandsbevegelsen holdt.

– Jeg var ung og naiv og har valgt å ikke være med mer. Jeg tar det på min kappe over ting jeg helst skulle vært foruten, men man får ikke gjort noe med fortiden, sier han og legger til at det vil bli nytt årsmøte i lokallaget 31. januar, og at han sitter som leder fram til da.

Ledelsen i Viken FpU ble først kjent med saken denne uken. Viken-formann Thomas Klingen tror det dreier seg om en ung mann som tidligere har tatt dumme valg.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 180
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]