Foto: Thibault Camus/AP/NTB scanpix
Del

Frankrikes Gule Vest-protestanter er rasende på forslag om økte bilavgifter.

annonse

I tillegg kan det se ut som om noen av dem også er rasende på de franske fartsgrensene og ønsker å kjøre fortere enn tillatt, eller kanskje er de bare vandallister? I alle fall kan den britiske avisen Daily Mail fortelle at Gule Vest-protestanter har ødelagt eller vandalisert nesten to tredjedeler av alle franske fartskameraer siden deres anti-regjeringens demonstrasjoner begynte.

1920 av 3200 fartskameraer er blitt vandalisert siden protestene begynte i november, skriver den engelske avisen. Det er et slag mot en regjeringskampanje for å redusere farten på Frankrikes veier. Det er ca. 3500 dødsfall og 70 000 skader årlig på grunn av trafikkulykker på de franske veiene. I noen tilfeller er fartskameraene knust i stykker.

«Nesten seksti prosent av fartskameraene er blitt nedgradert siden begynnelsen av den gule vestbevegelsen«, sier den franske innenriksministeren Christophe Castaner.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Høyre- og venstreekstremister, inkludert anarkister, har sluttet seg til demonstrantene og har til hensikt å forårsake så mye skade som mulig, skriver Daily Mail.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører