Foto: Thibault Camus/AP/NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Frankrikes Gule Vest-protestanter er rasende på forslag om økte bilavgifter.

I tillegg kan det se ut som om noen av dem også er rasende på de franske fartsgrensene og ønsker å kjøre fortere enn tillatt, eller kanskje er de bare vandallister? I alle fall kan den britiske avisen Daily Mail fortelle at Gule Vest-protestanter har ødelagt eller vandalisert nesten to tredjedeler av alle franske fartskameraer siden deres anti-regjeringens demonstrasjoner begynte.

1920 av 3200 fartskameraer er blitt vandalisert siden protestene begynte i november, skriver den engelske avisen. Det er et slag mot en regjeringskampanje for å redusere farten på Frankrikes veier. Det er ca. 3500 dødsfall og 70 000 skader årlig på grunn av trafikkulykker på de franske veiene. I noen tilfeller er fartskameraene knust i stykker.

«Nesten seksti prosent av fartskameraene er blitt nedgradert siden begynnelsen av den gule vestbevegelsen«, sier den franske innenriksministeren Christophe Castaner.

Høyre- og venstreekstremister, inkludert anarkister, har sluttet seg til demonstrantene og har til hensikt å forårsake så mye skade som mulig, skriver Daily Mail.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]