Statsminister Erna Solberg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Det er all grunn til å rette noen pekefingre mot forskjellige aktører for hvordan de reagerte eller ikke reagerte da to jenter ble halshugget av muslimske paramilitære i Marokko i desember. Men hvordan burde de ha agert?

annonse

Jeg er selv blant de som ble veldig opprørt over at muslimske paramilitære i Marokko halshugget Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen. Jeg var en stund ute av stand til å ta det inn. Men etter å ha sett deler av videoen som viser ugjerningen, eksploderte det inni meg. Resultatet kan dere selv se på facebook-siden min, der jeg blant anner sier rett ut: «FØKK ISLAM». Denne reaksjonen og ytringen står jeg fortsatt ved. Det er en naturlig reaksjon for alle som ser hvordan en stakkars jente i undertøy blir drept av udyr rundt henne, og når ugjerningen er helt etter oppskriften gitt i Koranen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Noe som opprørte meg ytterligere, var hvordan andre aktører i samfunnet reagerte på denne hendelsen. Vold og drap akkompagnert av «Allahuakbar» har vi nå opplevd så mange ganger, at ingen lenger kan skylde sin idiotiske reaksjon på uvitenhet. De som fortsatt er naive, har valgt det selv.

I retrospekt er det nyttig å tenke på hvordan alle burde ha reagert. Det kan tjene som en huskeliste neste gang uskyldige blitt drept av radikale muslimer. For vi vet nå alle sammen: Dette er garantert ikke siste gang Muhammeds menn dreper oss i sin krig for å legge hele verden under islam.

annonse
Reklame

De som styrer landet, med Erna Solberg i spissen, reagerte med å «bli sjokkert», og kalte handlingen «meningsløs». De som leder et land skal ikke bli sjokkert når noe så forutsigbart skjer. Erna Solberg burde ha reagert på disse drapene på samme måte som hun burde reagere på en hvilken som helst annen Krigshandling. For det er nettopp det dette er. De som dreper oss i Allahs navn sier at de kriger mot oss. Det må vi alle forholde oss til, særlig de som er valgt til å lede landet.

Erna Solberg skulle ha erkjent at disse drapene er helt etter oppskriften gitt i Koranen for hvordan islam skal spres til hele verden. Hun skulle ha pekt på problematiske vers. Så kunne hun snakket om at muslimer i Norge stort sett er moderate, men at det også finnes en del her som applauderer denne handlingen. Så skulle hun vist støtte til de moderate, men samtidig oppfordret dem til å markere avstand fra handlingen, og fra versene i Koranen som sanksjonerer dem. I det minste skulle hun ha utfordret alle landets imamer til å gjøre det.
Norge burde absolutt reagert offisielt. Et minimum hadde vært å endre UDs reiseråd for Marokko, og krevd at Marokkanske myndigheter iverksetter tiltak for å bekjempe rekruttering til jihad før disse reiserådene revurderes igjen.

Mens Erna Solberg hadde hastverk med å glemme hele hendelsen, tok senatet i Roma seg bryet med å hedre disse ofrene med stående stillhet under en av samlingene sine. Det er ikke noe annet enn flaut når andre lands ledere viser våre egne hvor viktig det er å ta disse angrepene på alvor.

Nyhetsformidlere i hele verden feilet stort, og serverte oss usannheter på løpende bånd. I det minste skulle alle ha erkjent at drapene er utført av radikale muslimer, at handlingen er basert på konkrete vers i Koranen, og at de har en veldig stor heiagjeng blant verdens muslimer flere hundre millioner.

Journalister burde ha gravd fram tall som viser hvor mange i verden og i Norge som heier på jihadistene. De burde også ha oppsøkt problem-moskéene i Norge og Marokko, og snik-filmet prekenen før fredagsbønnen og intervjuet imamene.
De verste løgnene var det utenlandske medier som stod for. The Sun hadde en sak om denne hendelsen der islam overhodet ikke nevnes, men der det hele vinkles som seksuelt betinget vold. De burde heller ha fortalt sannheten, at unge jenter som skal drepes i Allahs navn rutinemessig voldtas, og at det gjøres for å sikre at de ikke kommer til paradis (noe de hadde gjort i følge islamsk lære dersom de dør som jomfruer).

Så kunne de i samme slengen opplyst om praksisen i den islamske republikken Iran, der jenter som skal henrettes rutinemessing tvangsgiftes og voldtas natten før de skal drepes.

De moderate muslimene hadde dobbel grunn til å reagere kraftig. De hadde alle mine grunner til å bli opprørt av disse drapene, i tillegg til at dette viser nok en gang at religionen deres har blitt kapret av radikale idioter de overhodet ikke vil assosieres med. Men dessverre så vi ingen merkbar reaksjon denne gangen heller.

De burde åpent og kategorisk tatt kraftig avstand fra all vold som utøves i Allahs navn. Og de skulle ha gjort det helt uten å dekke over de anti-humane aspektene av religionen sin, tvert i mot: de skulle ha pekt på dem, og også på imamer som promoterer dem. Hvordan ellers kan de ta avstand fra dem!
De skulle fått i stand en markering for å vise sin fordømmelse, og de skulle ha mobilisert mange ganger flere enn de tusen vi ser i demonstrasjoner hver gang noen tegner profeten deres.

Vi skulle ha sett paroler som «9:5» (9:5 er et av sverdversene i Koranen), «Ikke min islam» og «Føkk Saudi-islam» (det siste slagordet stammer fra en privat melding jeg fikk fra en muslim som reaksjon på face-oppdateringen min).

Folk flest reagerte i grunn forståelig: Med sinne, også mot medienes tåkelegging. Men det kom også flere unyanserte og regelrett hatefulle ytringer mot muslimer som gruppe. Dette er like uproduktivt og kunnskapsløst som å hevde at drapene ikke har noe med islam å gjøre. Man må virkelig gå inn for det hvis man vil ignorere at de fleste muslimer i Norge tar avstand fra voldsbruk i religionens navn.

På den andre siden, langt fra alle turte å kritisere islam som ideologi åpent, heller ikke når disse drapene ble utført i religionens navn. Jeg opplevde igjen at flere viste sin fordømmelse i private meldinger til meg, og ikke som en kommentar eller med en «like». De burde for lengst ha lært seg å åpent kritisere islam som ideologi.

Til slutt vil jeg si at vi trenger en fri debatt, der islam får nøyaktig samme behandling som enhver annen religion eller ideologi. En ting som har skjedd etter hvert terrorangrep som har rammet oss, er at ordet «islamofobi» igjen vekkes opp fra de døde. Alle som bruker dette ordet (eller Erna Solbergs idiotiske konstruksjon «religiøs rasisme») mot kritikk av islam, er en del av problemet. De er med på å aktivt legge hindringer for en åpen debatt.

En åpen debatt, der moderate folk i alle leire engasjerer seg helt uten å legge bånd på seg, er noe vi trenger sårt. Det vil forhindre ytterligere splittelse og radikalisering i alle retninger. Problemene vi har med islam og den pågående krigen som kjempes mot oss i dens navn, er altfor viktig til at vi kan overlate dem til radikale.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.

Annonse