Illustrasjonsfoto: REUTERS/Heinz-Peter Bader
Del saken
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

En ansatt ved Ikea på Leangen i Trondheim er tiltalt for å ha overført over 2,2 millioner kroner fra arbeidsgiveren til sin egen konto.

Den 45 år gamle mannen jobbet i bytte- og returavdelingen, og tilegnet seg til sammen 2.240.000 kroner ved å foreta fiktive varereturer, ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Trøndelag. Ifølge tiltalen overførte mannen returoppgjør fra Ikeas bankkonto til sin egen konto og foretok også kontantuttak fra Ikeas kontantbeholdning. Underslagene skal ha skjedd i perioden 1. januar 2016 til 31. oktober 2017.

– Banken tok kontakt da de oppdaget at det hadde gått flere overføringer fra Ikea til en privat konto. Vi sjekket da saken og anmeldte forholdet umiddelbart, sier varehussjef Randi Schjetne til NRK.

Mannen er også tiltalt for hvitvasking ved å ha gitt fem ulike personer i oppdrag å sette inn til sammen 359.400 kroner han hadde underslått på sine kontoer. Det er ikke kjent om det er aktuelt å straffeforfølge noen av disse personene, sier politiadvokat Christine Grøtte.

I tiltalen fastslås det at underslaget er grovt fordi verdien av det underslåtte er betydelig, underslaget har pågått over lengre tid og fordi det er begått ved brudd på en særlig tillit som følger med en stilling, et verv eller oppdrag.

Mannen hadde sagt opp og sluttet i jobben da underslaget ble oppdaget.

Rettssaken kommer opp for Sør-Trøndelag tingrett 6. februar.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]