Sven-Göran Eriksson var ikke i humør til å by Marcello Lippi på den tradisjonelle middagen etter at italienerens Kina slo svenskens Filippinene i asiamesterskapet. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sven-Göran Eriksson avlyste middagsplanene med Marcello Lippi etter at sistnevntes Kina knuste hans Filippinene 3-0 i asiamesterskapet i fotball fredag.

Kinas stjernespiss Wu Lei scoret to ganger da Kina tok sin annen seier og sikret plass i cupspillet fra en gruppe som også omfatter Sør-Korea.

Lippi og Eriksson har tradisjon for at taperen spanderer middag på vinneren når deres lag møtes, med en god flaske vin til. Eriksson brøt tradisjonen fredag.

– Nei, det blir ingen middag i dag. Jeg er ikke i humør til en lang diskusjon. Jeg ønsket ham bare lykke til videre, sa en gretten «Svennis» etter kampen.

– Vi glemte Wu Lei to ganger. Gjør man det så blir man straffet, og han gjorde det med to flotte mål, sa svensken, som tidligere var Wus trener i Shanghai SIPG.

Innbytter Yu Dabao fastsatte resultatet med sin første berøring.

– Jeg er veldig stolt av mine spillere, sa Lippi, som førte Italia til VM-gull i 2006.

– De var aggressive, fokuserte og viste høy kvalitet. Om vi kan fortsette slik, har vi ikke noe å frykte fra noe lag i dette mesterskapet.

Kina har som best vært tapende finalist i asiamesterskapet, i 1984 og 2004.

Sør-Korea er også klar for cupspillet etter å ha tatt sin annen 1-0-seier på rad. Midtstopperen Kim Min-jae ble matchvinner mot Kirgisistan fredag.

I gruppe B slo Australia tilbake etter sjokktapet for Jordan i åpningskampen. Fredag ble Palestina slått 3-0, og dermed er laget på god vei til cupspillet. Jamie Maclaren, Awer Mabil og innbytter Apostolos Giannou scoret for Australia.

– Vi har så vidt kommet i gang. Spennende tider ligger foran oss, sa Chris Ikonomidis, en av tre nye i startoppstillingen til landslagssjef Graham Arnold.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]