Nasjonalforsamlingens leder Juan Guaido. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Lederen av den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen i Venezuela, Juan Guaido, sier han er klar til å utfordre Nicolas Maduros presidentskap.

annonse

I en tale til opposisjonelle på en avstengt gate i Caracas fredag, dagen etter at Maduro ble tatt i ed som landets president for en ny periode, kunngjorde Guaido at han er beredt til å overta som landets president.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Guaido sa i talen at han trenger støtte fra folket, hæren og verdenssamfunnet før han kan utfordre Maduro.

– Grunnloven gir meg legitimitet til å overta vervet som landets president og utlyse nyvalg. Men jeg trenger støtte fra borgerne før dette kan skje, sa Guaido.

– Guaido som president! Ut med Maduro!, ropte folkemengden.

annonse
annonse

Guaido representerer sentrum-venstrepartiet Voluntad Popular, som er medlem i Sosialistinternasjonalen. Partiet ble grunnlagt i 2009 av daværende borgermester i Chacao, Leopoldo López, som for tiden sitter i husarrest.

Den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen i landet fikk i realiteten fratatt sin makt da Maduro i juli 2017 innførte en såkalt grunnlovsforsamling som fikk makt til å endre lover og i praksis sette til side nasjonalforsamlingen.

Valget Maduro vant, ble boikottet av opposisjonen og bredt avvist av verdenssamfunnet.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.