Selv om engasjementet for naturmangfold, inkludert bevaring av ulv i Norge, koster Stormberg kunder, vil ikke selskapet gå på akkord med det de tror på, sier eier Steinar J. Olsen. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter at Stormberg igjen har tatt standpunkt for artsmangfold, inkludert bevaring av rovdyr i Norge, varsler kunder boikott og sågar brenning av Stormberg-tøy.

For et år siden var det mange som uttrykte sin misnøye med turtøyprodusenten da Stormberg inngikk et samarbeid med WWF, som er imot ulvejakt. Denne uken la firmaet ut en spørreundersøkelse om ulv på Facebook, og nå har protestene blusset opp igjen, skriver Dagens Næringsliv.

Over 36.000 har deltatt i avstemningen, rundt 1.000 har delt den og 700 har kommentert. Flere sier de har nå har kjøpt sitt siste Stormberg-plagg, og at de kaster eller planlegger å brenne klær fra merket. Firmaet får beskjed om å drive butikk, ikke politikk.

– Så skjer det dessverre igjen. Selv vi, som har mange kunder som er opptatt av natur, opplever boikott og brenning av klær når vi snakker om viktigheten av biologisk mangfold og en levedyktig ulvestamme, skriver gründer og eier Steinar J. Olsen på Facebook.

Olsen synes det er leit at engasjement fører til tap av kunder, som bedriften trenger for å overleve, men sier at selskap «vil likevel aldri la vårt behov for salg gå på bekostning av det vi tror på».

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]