18 år gamle Rahaf Mohammed Alqunun (til høyre) sammen med en uidentifisert kvinne i Bangkok fredag. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix
Del

Den saudiarabiske asylsøkeren Rahaf Mohammed al-Qunun (18) har valgt å stenge Twitter-kontoen sin. Ifølge venner har hun mottatt flere drapstrusler.

annonse

– Jeg har noen gode nyheter, og noen dårlige nyheter, skrev Rahaf på Twitter fredag.

Den kryptiske meldingen ble den foreløpig siste fra 18-åringen. Kort tid senere var Twitter-kontoen hennes stengt. Den har i løpet av bare en uke fått over 100.000 følgere.

Rahaf ble verdenskjent da hun ble stanset på en flyplass i Bangkok forrige lørdag. Thailandske myndigheter truet med å sende henne hjem, men væpnet med en smarttelefon og Twitter-konto åpnet i all hast tvang 18-åringen fram en helomvending.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Mens emneknaggen #SaveRahaf gikk sin seiersgang over hele verden, ble hun isteden overlevert til FNs høykommissær for flyktninger, som onsdag ga henne status som flyktning.

Rahaf sa hun hadde flyktet fra sitt ultrakonservative hjemland Saudi-Arabia, og at hennes mannlige verge hadde anmeldt henne for å reise uten hans tillatelse. Hun hevdet at familien kom til å drepe henne hvis hun ble sendt hjem, noe de selv har benektet.

Rahaf har søkt asyl i Australia, men foreløpig er det uklart hvilket land som vil ta henne imot. CNN viser til thailandske myndigheter og skriver at Rahaf er innvilget asyl i Australia, men verken Australia eller FN har så langt bekreftet dette.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører