18 år gamle Rahaf Mohammed Alqunun (til høyre) sammen med en uidentifisert kvinne i Bangkok fredag. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den saudiarabiske asylsøkeren Rahaf Mohammed al-Qunun (18) har valgt å stenge Twitter-kontoen sin. Ifølge venner har hun mottatt flere drapstrusler.

– Jeg har noen gode nyheter, og noen dårlige nyheter, skrev Rahaf på Twitter fredag.

Den kryptiske meldingen ble den foreløpig siste fra 18-åringen. Kort tid senere var Twitter-kontoen hennes stengt. Den har i løpet av bare en uke fått over 100.000 følgere.

Rahaf ble verdenskjent da hun ble stanset på en flyplass i Bangkok forrige lørdag. Thailandske myndigheter truet med å sende henne hjem, men væpnet med en smarttelefon og Twitter-konto åpnet i all hast tvang 18-åringen fram en helomvending.

Mens emneknaggen #SaveRahaf gikk sin seiersgang over hele verden, ble hun isteden overlevert til FNs høykommissær for flyktninger, som onsdag ga henne status som flyktning.

Rahaf sa hun hadde flyktet fra sitt ultrakonservative hjemland Saudi-Arabia, og at hennes mannlige verge hadde anmeldt henne for å reise uten hans tillatelse. Hun hevdet at familien kom til å drepe henne hvis hun ble sendt hjem, noe de selv har benektet.

Rahaf har søkt asyl i Australia, men foreløpig er det uklart hvilket land som vil ta henne imot. CNN viser til thailandske myndigheter og skriver at Rahaf er innvilget asyl i Australia, men verken Australia eller FN har så langt bekreftet dette.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]