En rev uten skabb i Namsskogan familiepark i Nord-Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del

Etter at en rev angrep en baby i en barnevogn i Alta i forrige uke, avlivet viltnemnda to rever. Begge var angrepet av reveskabb, men ingen av dem hadde rabies.

annonse

Det ble avlivet en rev på Aronnes og en i Tverrelvdalen, og begge ble sendt til Veterinærinstituttet for undersøkelse og rutinemessig prøvetaking av rabies.

– Ingen av revene hadde rabies, og det er vi veldig glade for. Obduksjonen Veterinærinstituttet har gjennomført, viser at revene som ble avlivet, var avmagret. De hadde mistet mye av pelsen og hadde store områder med skorpedannelser i huden. Tilstanden til revene kan forklare den unormale oppførselen, sier avdelingssjef Siv June Hansen i Mattilsynet i Finnmark.

For å være på den sikre siden, ønsker Mattilsynet fortsatt å bli varslet dersom noen avliver eller finner en selvdød rev i området.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Reveskabb er forårsaket av en midd som graver ganger i huden til reven. Det fører til sterk kløe, skorpedannelser og håravfall. Reven vil etter hvert se pjuskete ut, den blir mindre sky og trekker mot bebyggelse. De fleste rever som blir smittet med reveskabb, dør etter en tid.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører