En rev uten skabb i Namsskogan familiepark i Nord-Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter at en rev angrep en baby i en barnevogn i Alta i forrige uke, avlivet viltnemnda to rever. Begge var angrepet av reveskabb, men ingen av dem hadde rabies.

Det ble avlivet en rev på Aronnes og en i Tverrelvdalen, og begge ble sendt til Veterinærinstituttet for undersøkelse og rutinemessig prøvetaking av rabies.

– Ingen av revene hadde rabies, og det er vi veldig glade for. Obduksjonen Veterinærinstituttet har gjennomført, viser at revene som ble avlivet, var avmagret. De hadde mistet mye av pelsen og hadde store områder med skorpedannelser i huden. Tilstanden til revene kan forklare den unormale oppførselen, sier avdelingssjef Siv June Hansen i Mattilsynet i Finnmark.

For å være på den sikre siden, ønsker Mattilsynet fortsatt å bli varslet dersom noen avliver eller finner en selvdød rev i området.

Reveskabb er forårsaket av en midd som graver ganger i huden til reven. Det fører til sterk kløe, skorpedannelser og håravfall. Reven vil etter hvert se pjuskete ut, den blir mindre sky og trekker mot bebyggelse. De fleste rever som blir smittet med reveskabb, dør etter en tid.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]