En rev uten skabb i Namsskogan familiepark i Nord-Trøndelag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter at en rev angrep en baby i en barnevogn i Alta i forrige uke, avlivet viltnemnda to rever. Begge var angrepet av reveskabb, men ingen av dem hadde rabies.

Det ble avlivet en rev på Aronnes og en i Tverrelvdalen, og begge ble sendt til Veterinærinstituttet for undersøkelse og rutinemessig prøvetaking av rabies.

– Ingen av revene hadde rabies, og det er vi veldig glade for. Obduksjonen Veterinærinstituttet har gjennomført, viser at revene som ble avlivet, var avmagret. De hadde mistet mye av pelsen og hadde store områder med skorpedannelser i huden. Tilstanden til revene kan forklare den unormale oppførselen, sier avdelingssjef Siv June Hansen i Mattilsynet i Finnmark.

annonse

For å være på den sikre siden, ønsker Mattilsynet fortsatt å bli varslet dersom noen avliver eller finner en selvdød rev i området.

Reveskabb er forårsaket av en midd som graver ganger i huden til reven. Det fører til sterk kløe, skorpedannelser og håravfall. Reven vil etter hvert se pjuskete ut, den blir mindre sky og trekker mot bebyggelse. De fleste rever som blir smittet med reveskabb, dør etter en tid.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon