Russlands president Vladimir Putin. Foto: Sergej Karpukhin / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den tyskspråklige utgaven av den statlig finansierte russiske kringkasteren RT ønsker å utvide sin virksomhet i hjertet av Europa.

Utvidelsen skal følges opp og kontrolleres av «et styre som består av kjente tyske personligheter som representerer de viktigste sosiale gruppene» i landet, heter det i en uttalelse fra RT Deutsch’ administrerende direktør Ivan Rodinov fredag.

– For å kunne nå bedre ut til folk, har vi en stund arbeidet for å få i stand en mulig utvidelse av vår distribusjon, sier han.

RT ble lansert i 2005 som Russia Today og er en statlig finansiert fjernsynsstasjon. RT Deutsch er den tyskspråklige nettbaserte kanalen fra RT og som nå vurderer å søke kringkastingslisens i Tyskland.

Den tyske journalistforeningen (DJV) oppfordrer medietilsynene i Tysklands 16 delstater til ikke å innvilge kringkastingslisens til RT Deutsch.

– Russia Today er ikke et informasjonsmedium i våre øyne, men et propagandaverktøy fra Kreml og som forsøker å utøve politikk ved å desinformere, sier DJVs styreformann Frank Überall.

– Det bør ikke gis noen kringkastingslisens til en propagandastasjon, sier han, og viser til at RT tidligere har diktet opp nyheter eller fremstilt saker ensidig.

Juridisk rådgiver Markus Holz ved medietilsynet i Berlin-Brandenburg sier til DPA at det så langt ikke er innkommet noen søknad. Men han legger til at RT kan henvende seg til ethvert av medietilsynene i de ulike delstatene.

– Til nå har jeg ikke hørt om at noen andre medietilsyn har fått noen henvendelse, sier han.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]