Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 28
 •  
 •  
 •  
 •  

Det kristeligdemokratiske partiet har fremgang I vårt naboland viser den siste meningsmålingen foretatt for Expressen.

Partiet er nå større enn Centerpartiet og det liberale partiet, med sin oppslutning på 7,7 prosent. Sverigedemokratene er fremdeles sterke, tross en liten tilbakegang til 19,5 prosent, som likevel er bedre en rekordvalget i fjor. Det gjør partiet til Sveriges nest største parti.

Størst oppslutning har det svenske sosialdemokratiske partiet med 30,2 prosent, mens Høyres søsterparti, Moderatene, ligger klart bak Sverigedemokratene med en oppslutning på 17,1 prosent.

Kristeligdemokratenes oppslutning på 7,7 prosent er det høyeste partiet har hatt siden 2006, ifølge Expressen. KDs partisekretær Peter Kullgren sier til Expressen at denne målingen bekrefter det vi har sett i en rekke målinger etter valget i fjor, nemlig at tilliten til partiet øker. «Det finnes en økende støtte for den kristeligdemokratiske politikken med trygghet i fokus», sier han.

Det norske Venstres søsterpartiet, det liberale partiet, ligger så vidt over den svenske sperregrensen som er på 4 prosent, mens Miljøpartiet ligger litt under.

Slik er resultatene:

S: 30,2 (+1,8)

V: 8,0 (0,0)

MP: 3,8 (-0,3)

M: 17,1 (-1,8)

L: 4,5 (+0,1)

KD: 7,7 (+1,9)

C: 6,9 (-1,5)

SD: 19,5 (-1,2)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 28
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]