President Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

I en kronikk i Wall Street Journal, forklarer journalist og kommentator Daniel Henninger hvorfor han tror Donald Trumps støttespillere fortsatt holder stand på tross av opplagte problemer med den amerikanske presidentens personlighet.

Henninger referer til flere personer som han har snakket med som i prinsippet ikke kan fordra personligheten til Trump, men som allikevel velger å støtte ham. Grunnen er at Trump står opp og yter hard motstand mot den kulturelle og politiske venstresiden i USA.

Mange på høyresiden i USA ser på den kulturelle og politiske utviklingen på venstresiden med avsky. Mennesker som identifiserer seg med venstresiden blir ofte ansett som helt gale. Trumps popularitet handler således om å yte hard motstand mot et konsept de ikke kan fordra. Presidentens personlighet betyr lite i vurderingen.

annonse

Ikke mannen, men saken

En Trump-velger sitert av Henninger sier det slik:

– Dette er bare noe jeg har håpet på. Når jeg ser «motstanden» Trump yter mot de gærningene, er jeg uendelig støttende, feil mann eller ikke. Det er ikke mannen, det er motstanden som binder oss til ham, skriver vedkommende i en mail til Henninger.

annonse

Kulturell kamp

Henninger mener at denne følelsen av avsky har bygget seg opp gradvis gjennom flere tiår. Saken er såpass viktig for Trump-velgerne at de har vært villige til å akseptere tvilsom sosial oppførsel for å kjempe en større kulturell og politisk kamp.

Henninger skriver at kampen handler om venstresidens «kulturelle triumfalisme» når det kommer til saker som handler om identitet, rase, kjønn og assimilasjon, eller «den amerikanske ideen». Enhver person som utfordrer de offentlige godkjente dogmene vil få gjennomgå i amerikansk media.

Kan bli gjenvalgt

Kommentatoren avslutter innlegget sitt med å argumentere med at det er mulig at Trump har tråkket på for mange tær til å bli gjenvalgt i 2020, men også at det er meget mulig at han faktisk blir det. Det er ikke umulig at i hvert fall halvparten av de amerikanske velgerne fortsatt ønsker motstand mot de verdiene demokratene nå står for – på tross av president Trumps mange feil.

– Motstanden på høyresiden er ekte, og presidentskapet er det eneste stedet det kan føle at deres stemme blir hørt, avslutter Henninger.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon