Foto: Khaled Ibrahim/UNHCR/Handout via REUTERS.
Del saken
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Canadiske myndigheter har besluttet å tilby asyl til den saudiske flyktningen Rahaf Mohammed al-Qunun. Dette rapporterer CBC News.

– Vi har akseptert FNs forespørsel om å gi henne asyl, sier statsminister Trudeau.

Den saudiske kvinnen Rahaf Mohammed al-Qunun har nå reist til Canada, etter å ha vært i Thailand i nesten en uke. Hun ble verdenskjent etter at hun ble anholdt av Thailands grensepoliti på flyplassen i Bangkok forrige lørdag. Hun ble nektet innreise, og hennes pass ble konfiskert. 

Deretter barrikaderte hun seg på et rom på et flyplasshotell, der hun lanserte en kampanje på Twitter. Denne kampanjen fikk så mye støtte at thailandske tjenestemenn til slutt gikk med på å la kvinnen bli tatt hånd om av UNHCR. 

Onsdag erklærte UNHCR at kvinnen er en reell flyktning. Kvinnen var egentlig på vei til Australia da hun ble anholdt, og UNHCR refererte henne dit, etter å ha anerkjent hennes flyktningstatus.

Nå har imidlertid Canada bestemt seg for å gi al-Qunun asyl.

– UNHCR har kommet med en forespørsel til Canada om at vi aksepterer al-Qunun som en flyktning, og vi har akseptert FNs forespørsel og gir henne asyl, sier landets statsminister Justin Trudeau. 

Surachate Hakpark ved Thailands grensepoliti har opplyst nyhetsbyrået Reuters om at al-Qunun allerede på fredag var på vei til Toronto. 

Canadas tidligere ambassadør til Saudi-Arabia, Dennis Horak, påpeker at denne beslutningen ikke vil bli godt mottatt i det oljerike, islamske kongedømmet.

– Noen i Saudi-Arabia vil si at det er en innblanding i en familieaffære. Det kommer ikke til å hjelpe det kanadisk-saudiske forholdet, men det er absolutt det riktige å gjøre, sier Horak til CBC News.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]