Foto: Khaled Ibrahim/UNHCR/Handout via REUTERS.
annonse
annonse

Canadiske myndigheter har besluttet å tilby asyl til den saudiske flyktningen Rahaf Mohammed al-Qunun. Dette rapporterer CBC News.

– Vi har akseptert FNs forespørsel om å gi henne asyl, sier statsminister Trudeau.

Den saudiske kvinnen Rahaf Mohammed al-Qunun har nå reist til Canada, etter å ha vært i Thailand i nesten en uke. Hun ble verdenskjent etter at hun ble anholdt av Thailands grensepoliti på flyplassen i Bangkok forrige lørdag. Hun ble nektet innreise, og hennes pass ble konfiskert. 

annonse

Deretter barrikaderte hun seg på et rom på et flyplasshotell, der hun lanserte en kampanje på Twitter. Denne kampanjen fikk så mye støtte at thailandske tjenestemenn til slutt gikk med på å la kvinnen bli tatt hånd om av UNHCR. 

Onsdag erklærte UNHCR at kvinnen er en reell flyktning. Kvinnen var egentlig på vei til Australia da hun ble anholdt, og UNHCR refererte henne dit, etter å ha anerkjent hennes flyktningstatus.

Nå har imidlertid Canada bestemt seg for å gi al-Qunun asyl.

annonse

– UNHCR har kommet med en forespørsel til Canada om at vi aksepterer al-Qunun som en flyktning, og vi har akseptert FNs forespørsel og gir henne asyl, sier landets statsminister Justin Trudeau. 

Surachate Hakpark ved Thailands grensepoliti har opplyst nyhetsbyrået Reuters om at al-Qunun allerede på fredag var på vei til Toronto. 

Canadas tidligere ambassadør til Saudi-Arabia, Dennis Horak, påpeker at denne beslutningen ikke vil bli godt mottatt i det oljerike, islamske kongedømmet.

– Noen i Saudi-Arabia vil si at det er en innblanding i en familieaffære. Det kommer ikke til å hjelpe det kanadisk-saudiske forholdet, men det er absolutt det riktige å gjøre, sier Horak til CBC News.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon