IllustrasjonsbildeFoto: NTB scanpix.
Del saken
 • 625
 •  
 •  

Nå blander avisen seg inn i partiets indre liv og krever at Siv Jensen rydder opp. 

annonse

Annonse

Per-Willy Amundsens (Frp) utspill om å begrense barnetrygden for at innvandrere skal føde færre barn, vekker avsky blant KrF og Høyrepolitikere og nå også Dagens Næringsliv.

– Hvordan stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen kan mene at han hører hjemme i et parti med slike prinsipper, er en gåte nesten like stor som at han en periode faktisk var justisminister i Norge, skriver Dagens Næringsliv på lederplass lørdag.

annonse

Annonse

Lederene i avisen er usignerte, men gir uttrykk for avisens syn. Ansvarlig redaktør er Amund Djuve.

annonse

Annonse

Nå krever avisen at Siv Jensen skal sette skapet på plass.

– Amundsen viser ikke alle mennesker verdighet. Han vil ikke ha et samfunn bygd på likeverd. Han respekterer ikke menneskers egenart. Han vil ikke ha grenser for politikk. Han flørter med det totalitære. Og han vil basere politikk på etnisk opprinnelse. Altså noe Frp i prinsippet «tar sterkt avstand fra».

– Det bør Frp-leder Siv Jensen gjøre nå. Ikke bare i prinsippet. Men tydelig.

Opptatt av befolkningssammensetningen

annonse

Annonse

Til TV 2 sa Amundsen torsdag at han er opptatt av befolkningssammensetningen i Norge.

– Etniske nordmenn har en fallende fødselskurve. Det mener jeg i likhet med Erna Solberg at vi bør gjøre noe med. Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, sa Amundsen, som er medlem av Frps innvandringsutvalg.

KrF har gått inn i regjeringsforhandlingene med krav om å øke barnetrygden. Amundsen er villig til å forhandle om dette, men mener barnetrygden må begrenses fra og med barn nummer fire slik at ordningen ikke «belønner store barnefamilier blant innvandrere» og dermed hindrer integrering.


Del saken
 • 625
 •  
 •  
 •  
  625
  Shares
 • 625
 •  
 •  
annonse

Les også: