IllustrasjonsbildeFoto: NTB scanpix.
Del saken
 • 625
 •  
 •  
 •  
 •  

Nå blander avisen seg inn i partiets indre liv og krever at Siv Jensen rydder opp. 

Per-Willy Amundsens (Frp) utspill om å begrense barnetrygden for at innvandrere skal føde færre barn, vekker avsky blant KrF og Høyrepolitikere og nå også Dagens Næringsliv.

– Hvordan stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen kan mene at han hører hjemme i et parti med slike prinsipper, er en gåte nesten like stor som at han en periode faktisk var justisminister i Norge, skriver Dagens Næringsliv på lederplass lørdag.

Lederene i avisen er usignerte, men gir uttrykk for avisens syn. Ansvarlig redaktør er Amund Djuve.

Nå krever avisen at Siv Jensen skal sette skapet på plass.

– Amundsen viser ikke alle mennesker verdighet. Han vil ikke ha et samfunn bygd på likeverd. Han respekterer ikke menneskers egenart. Han vil ikke ha grenser for politikk. Han flørter med det totalitære. Og han vil basere politikk på etnisk opprinnelse. Altså noe Frp i prinsippet «tar sterkt avstand fra».

– Det bør Frp-leder Siv Jensen gjøre nå. Ikke bare i prinsippet. Men tydelig.

Opptatt av befolkningssammensetningen

Til TV 2 sa Amundsen torsdag at han er opptatt av befolkningssammensetningen i Norge.

– Etniske nordmenn har en fallende fødselskurve. Det mener jeg i likhet med Erna Solberg at vi bør gjøre noe med. Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, sa Amundsen, som er medlem av Frps innvandringsutvalg.

KrF har gått inn i regjeringsforhandlingene med krav om å øke barnetrygden. Amundsen er villig til å forhandle om dette, men mener barnetrygden må begrenses fra og med barn nummer fire slik at ordningen ikke «belønner store barnefamilier blant innvandrere» og dermed hindrer integrering.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 625
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]