Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 46
 •  
 •  
 •  
 •  

New York Times hevder å ha fått informasjon fra tidligere polititjenestemenn og personer som er kjent med etterforskningen.

De har sagt til avisen blant annet at Trump var så bekymret for FBIs etterforskning om russiske innblanding i valget at han sparket FBI-direktør James Comey. De fryktet at presidenten handlet på vegne av Russland, eller mottok ordre fra Russland da han sparket Comey, skriver NTB i en pressemelding.

Videre hevder New York Times kilder at etterforskere som jobber med kontraspionasje, vurderte om sparkingen av Comey truet nasjonens sikkerhet. De ville finne ut om Trump bevisst eller ubevisst opptrådte på vegne av Russland, eller om han utgjorde en trussel mot den nasjonale sikkerheten, skriver NTB.

Det var mange som var involvert etterforskningen og de ble etterhvert en del av spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning.

New York Times skriver videre at FBI var urolig for Trumps forbindelser til Russland allerede under valgkampen. Men de ventet fordi de var usikre på hvordan de skulle forholde seg til en så sensitiv sak. Men da Trumps sparket Comey, fikk de mistanke og begynte etterforskningen. Comey mistet jobben fordi han ikke ville stanse etterforskningen.

Det hvite hus kaller informasjonen New York Times formidler, for absurd.

– I motsetning til president Obama, som lot Russland og andre land diktere USA, har president Trump faktisk vært tøff mot Russland, sier pressetalskvinne Sarah Sanders i en uttalelse, videreformidlet av NBC News-journalisten Geoff Bennett på Twitter.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 46
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]