Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

New York Times hevder å ha fått informasjon fra tidligere polititjenestemenn og personer som er kjent med etterforskningen.

annonse

De har sagt til avisen blant annet at Trump var så bekymret for FBIs etterforskning om russiske innblanding i valget at han sparket FBI-direktør James Comey. De fryktet at presidenten handlet på vegne av Russland, eller mottok ordre fra Russland da han sparket Comey, skriver NTB i en pressemelding.

Videre hevder New York Times kilder at etterforskere som jobber med kontraspionasje, vurderte om sparkingen av Comey truet nasjonens sikkerhet. De ville finne ut om Trump bevisst eller ubevisst opptrådte på vegne av Russland, eller om han utgjorde en trussel mot den nasjonale sikkerheten, skriver NTB.

Det var mange som var involvert etterforskningen og de ble etterhvert en del av spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning.

New York Times skriver videre at FBI var urolig for Trumps forbindelser til Russland allerede under valgkampen. Men de ventet fordi de var usikre på hvordan de skulle forholde seg til en så sensitiv sak. Men da Trumps sparket Comey, fikk de mistanke og begynte etterforskningen. Comey mistet jobben fordi han ikke ville stanse etterforskningen.

Det hvite hus kaller informasjonen New York Times formidler, for absurd.

– I motsetning til president Obama, som lot Russland og andre land diktere USA, har president Trump faktisk vært tøff mot Russland, sier pressetalskvinne Sarah Sanders i en uttalelse, videreformidlet av NBC News-journalisten Geoff Bennett på Twitter.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.