Politiet tok i bruk tåregass og en vannkanon mot demonstrantene i Paris lørdag. Foto: AP / NTB scanpi
annonse

84.000 såkalte gule vester-demonstranter inntok Paris og andre franske byer for niende helg på rad lørdag. 244 demonstranter ble pågrepet.

annonse

I Paris «seiret ansvarlighet over fristelsen for konfrontasjon» og 8.000 demonstranter deltok i protesten «uten alvorlige hendelser», uttalte innenriksminister Christophe Castaner lørdag kveld.

annonse

Helt stille var det dog ikke i hovedstaden. Små grupper av demonstranter brøt ut fra den planlagte ruten og begynte å kaste flasker, stein og maling mot politiet. Politiet møtte dem med en vannkanon og tåregass.

121 personer ble pågrepet i Paris, noen av dem for å bære på gjenstander som kunne brukes som våpen, melder Reuters. Etter mørkets frambrudd var det ingen flere meldinger om verken plyndring eller brennende biler, opplyser politiet.

Pansrede kjøretøy ble plassert nær Triumfbuen for å hindre demonstrantene i å ta seg inn på paradegaten Champs-Élysées. Det var også innført bilforbud gjennom hovedgaten.

annonse
annonse

Ifølge innenriksdepartementet deltok rundt 32.000 personer i demonstrasjoner landet rundt lørdag, blant dem 8.000 i Paris.

Lørdag var den niende helgen på rad med demonstrasjoner i regi av de såkalte gule vestene.

Protestbevegelsen, som dukket opp i november mot regjeringens planlagte økning i drivstoffprisene, har utviklet seg til å bli en bredere protest mot president Emmanuel Macron og hans regjering.

annonse
Reklame

Castaner hadde i forkant av lørdagens demonstrasjoner varslet om en hard linje overfor dem som måtte utøve vold eller ødelegge eiendom, og franske myndigheter utplasserte en styrke på totalt 80.000 personer landet rundt for å holde oppsyn med demonstrasjonene.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.