Politiet tok i bruk tåregass og en vannkanon mot demonstrantene i Paris lørdag. Foto: AP / NTB scanpi
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

84.000 såkalte gule vester-demonstranter inntok Paris og andre franske byer for niende helg på rad lørdag. 244 demonstranter ble pågrepet.

I Paris «seiret ansvarlighet over fristelsen for konfrontasjon» og 8.000 demonstranter deltok i protesten «uten alvorlige hendelser», uttalte innenriksminister Christophe Castaner lørdag kveld.

Helt stille var det dog ikke i hovedstaden. Små grupper av demonstranter brøt ut fra den planlagte ruten og begynte å kaste flasker, stein og maling mot politiet. Politiet møtte dem med en vannkanon og tåregass.

121 personer ble pågrepet i Paris, noen av dem for å bære på gjenstander som kunne brukes som våpen, melder Reuters. Etter mørkets frambrudd var det ingen flere meldinger om verken plyndring eller brennende biler, opplyser politiet.

Pansrede kjøretøy ble plassert nær Triumfbuen for å hindre demonstrantene i å ta seg inn på paradegaten Champs-Élysées. Det var også innført bilforbud gjennom hovedgaten.

Ifølge innenriksdepartementet deltok rundt 32.000 personer i demonstrasjoner landet rundt lørdag, blant dem 8.000 i Paris.

Lørdag var den niende helgen på rad med demonstrasjoner i regi av de såkalte gule vestene.

Protestbevegelsen, som dukket opp i november mot regjeringens planlagte økning i drivstoffprisene, har utviklet seg til å bli en bredere protest mot president Emmanuel Macron og hans regjering.

Castaner hadde i forkant av lørdagens demonstrasjoner varslet om en hard linje overfor dem som måtte utøve vold eller ødelegge eiendom, og franske myndigheter utplasserte en styrke på totalt 80.000 personer landet rundt for å holde oppsyn med demonstrasjonene.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]