(Photo by PIUS UTOMI EKPEI / AFP)
annonse
Flere titalls mennesker er døde etter at en veltet tankbil eksploderte mens de forsøkte å samle drivstoff i Niger-deltaet i Nigeria.

Hundrevis av mennesker har mistet livet i lignende ulykker i Nigeria de siste årene etter at de har forsøkt å skaffe seg bensin fra lekkasjer i oljeledninger eller veltede tankbiler.

annonse

Politiet sier at de har hentet ut tolv døde personer og fraktet 22 mennesker med alvorlige brannskader til sykehus. Men folk som bor i nærheten av ulykkesstedet i Odukpani, sier at dødstallet er nærmere 60.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Politiet har bare hentet ut tolv lik, men mange av de andre døde ble brent til aske, sier vitnet Richard Johnson.

Han sier at det var minst 60 mennesker som fylte opp beholdere med bensin som hadde lekket ut av tankbilen nede i grøfta ved veien.

Det er lite sannsynlig at noen har overlevd siden det var mye bensin i grøfta, mener Johnson.

annonse
annonse

Han sier også at eksplosjonen trolig ble utløst av en elektrisk generator som folk hadde hentet for å pumpe opp bensinen.

30 mennesker døde i en lignende ulykke på samme sted i fjor. Den verste ulykken av denne typen skjedde i 1998 da over 1.000 mennesker mistet livet da en oljeledning som var lekk, eksploderte ved byen Jesse.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.