Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (t.v.), hennes danske kollega Inger Støjberg (utlendinge-, integrerings- og boligminister) (midten) på vandring med politiets gatepatrulje enhet med politioverbetjentene Espen Skogstad (t.v.) og Jan Erik Bresil (t.h.) , på Grønland i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Danmark har vedtatt en ny lov som sier at utlendinger som er kvalifisert for å motta dansk statsborgerskap må delta i en grunnlovsseremoni i kommunal regi. Tanken er at de skal holdes minst to ganger i året slik at utlendingene som er godkjent for dansk statsborgerskap, kan møtes og få obligatorisk håndtrykk, skriver Ritzau, gjengitt blant annet i Kristeligt Dagblad.

annonse

Men den første seremonien i den nye ordningen skal holdes i statlig regi, med den danske innvandringsministeren som leder. Hun er kvinne, og alle de utenlandske deltakerne må håndhilse på henne. Ellers blir det ikke noe dansk statsborgerskap.

annonse

– Håndflate mot håndflate og ingen hansker. Slik utveksler du håndtrykk med de danske myndighetene fra i år, om du vil ha ditt danske statsborgerskap, skriver det danske telegrambyrået.

De første nye danskene som skal delta i grunnlovsseremonien vil møte landets innvandrings- og integreringsminister Inger Støjberg, fra regjeringspartiet Venstre. De vil treffe henne ansikt til ansikt, hånd til hånd, slik det er påkrevd etter den nye loven.

annonse
annonse

«Det er et veldig spesielt privilegium å bli dansk statsborger og en god tillitserklæring fra det danske samfunnet. Derfor må du som utlending vise at du vil være i Danmark, og du må fortjene å være en del av det danske samfunnet,» sier Støjberg i pressemeldingen. «Blant annet ved å vise respekt for Danmark og de danske verdiene og reglene,» legger hun til. Seremonien vil finne sted 17. januar i København.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.