Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Nortura klarer ikke å levere nok kylling og bacon til Kiwi. Også Coop har blitt tom for kjøtt. Årsaken er i følge produsentene et høyere salg i januar enn vanlig.

Men andre mener at det kan være flere årsaker. Det er mer lønnsomt for bonden å slakte etter 1. januar. Det er telledagen for subsidier, da er det god butikk å få vente med sende dem til slakteren, skriver Dagbladet.

– Vi er ikke kjent med at det foregår noen aksjon fra bøndenes side. Det ligger heller ingenting i tilskuddssystemet som gjør det rasjonelt å holde slakteklare dyr over nyttår for å motta høyere tilskudd. Ryktet har nok sin årsak i at før 2017 var det telledato 1. januar og da kunne det lønne seg å holde storfe og sau til over nyttår. Nå er telledato flytta til 1. mars, sier kommunikasjonssjef i Norges Bondelag Lise til Dagbladet.

annonse

– Litt bedre planlegging må likevel kunne forventes slik at kundene ikke møter tomme baconhyller. De siste dagene har imidlertid produsentene jobbet ekstra skift og fortjener honnør for det. Nå er det nok av kjøttdeig i butikkene igjen, og i løpet av de neste dagene skal vi også ha fått fylt opp med bacon og biff. Folk er aldri fornøyde når de ikke finner det de trenger, men heldigvis er januar helsemåneden – og det ser vi på salgstallene. Både kylling, fisk og frukt og grønt går unna, forteller Kristiansen i Coop Norge.

– Slike svingninger hender det vi opplever i skifte mellom to sesonger, og særlig på nyåret. Til jul prioriterte vi å få nok ribbe og dermed kan vi komme i manko på bacon – som jo er samme kjøttet. Vi gjør alt vi kan for å treffe godt på produksjonen og etterspørsel, og beklager når vi ikke alltid klarer det. Slik blir det av og til med biologiske produksjoner. Men som plakaten sier; dette er i ferd med å løse seg veldig greit, sier Ellen Flø Skagen, konserndirektør i Nortura til Dagbladet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon