Nyttårsfeiring i Wien. Foto: REUTERS/Lisi Niesner
Del saken
 • 2.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Nyttårsaften ble en 21 år gammel sveitsisk kvinne etter sigende overfalt og seksuelt trakassert av en afghansk innvandrer under nyttårsfesten foran rådhuset i den østerrikske hovedstaden Wien. Men hun var ikke en kvinne som godtok trakasseringen uten å forsvare seg. Hun smelte til afghaneren så han brakk nesen. Nå er hun tiltalt for voldsbruk, skriver den engelske avisen Daily Mail.

Etter at nyheten om tiltalen mot henne ble offentliggjort har en velstående sveitsisk forretningsmann tilbudt seg å betale bøtene hennes, skriver avisen. Tidligere parlamentsmedlem for det konservative sveitsiske folkepartiet (SVP), Christoph Blocher, er en av mange som forsvarer handlingene til den 21 år gamle kvinnen.

Blocher er en industrileder og en innflytelsesrik figur i sveitsisk politikk til tross for sin pensjon «Hvis kvinnen blir straffet, vil jeg gjerne betale bøtene», sier han ifølge Daily Mail. Han legger til: «Hvordan skal en kvinne forsvare seg ellers hvis det ikke er tillatt?» Blocher innrømmet at han ville ha reagert på samme måte hvis noen eksempelvis hadde forsøkt å stjele lommeboken hans.

Lokale medier skriver ifølge Daily Mail at den 20-årige afghansk mistenkte var en del av en innvandrergjeng som angrep kvinner i mengden under nyttårsfeiringen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]