Italias innenriksminister Matteo Salvini. Foto: Angelo Carconi / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 603
 •  
 •  
 •  
 •  

Færre enn en av fem italienere, 19 prosent, ønsker at myndighetene skal gjenåpne Italias havner for migranter.  

Det fremgår av en meningsmåling på oppdrag av Corriere della Sera at kun 12 prosent av italienerne mener at individulle stater er ansvarlige for å løse situasjonen når migranter dukker opp i deres territoriale farvann. 60 prosent mener at det er EU som er ansvarlig for å finne en løsning. 13 prosent mener ansvaret skal tilfalle NGOene som bragte migrantene til EU i utgangspunktet. 

En vesentlig majoritet i det italienske folk stiller seg positive til innenriksminister Matteo Salvinis beslutning om å stenge landets havner. 64 prosent sier at de støtter avgjørelsen. Av disse sier 80 prosent at de ønsker at regjeringen står ved sin absolutte motstand mot nye migrantankomster, også de som befinner seg om bord i Sea Watch og Sea Eye. 

Færre enn en av fem italienere, kun 19 prosent, ønsker at myndighetene i landet skal gjenåpne landets havner for migranter. Støtten til innenriksministerens beslutning om å stenge havnene har solid støtte i alle samfunnslag, på tvers av kjønn, alder, utdanning, sysselsetting og religion.

Corriere della Sera konkluderer med at italienerne fortsatt frykter den kaotiske masseinnvandring man har sett i de senere år, og mange er også bitre, fordi man anser at EU ikke har gjort nok for å hjelpe Italia med å håndtere alle migrantene som er kommet.

I en meningsmåling som ble utført i februar i fjor, der alle EUs 28 medlemsland ble undersøkt, fremgikk det at europeere flest er bekymret for illegal innvandring. Flere enn tre fjerdedeler sa i denne undersøkelsen at Europas ytre grenser burde bevoktes bedre. 

Den britiske konservative innvandringskritikeren Douglas Murray sa i den forbindelse at det «mest slående» ved denne undersøkelsen var at «det er en slik ekstraordinær enstemmighet rundt migrasjonsspørsmålet». 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 603
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]