Italias innenriksminister Matteo Salvini. Foto: Angelo Carconi / AP / NTB scanpix
annonse

Færre enn en av fem italienere, 19 prosent, ønsker at myndighetene skal gjenåpne Italias havner for migranter.  

annonse

Det fremgår av en meningsmåling på oppdrag av Corriere della Sera at kun 12 prosent av italienerne mener at individulle stater er ansvarlige for å løse situasjonen når migranter dukker opp i deres territoriale farvann. 60 prosent mener at det er EU som er ansvarlig for å finne en løsning. 13 prosent mener ansvaret skal tilfalle NGOene som bragte migrantene til EU i utgangspunktet. 

annonse
Reklame fra Resett butikken

En vesentlig majoritet i det italienske folk stiller seg positive til innenriksminister Matteo Salvinis beslutning om å stenge landets havner. 64 prosent sier at de støtter avgjørelsen. Av disse sier 80 prosent at de ønsker at regjeringen står ved sin absolutte motstand mot nye migrantankomster, også de som befinner seg om bord i Sea Watch og Sea Eye. 

Færre enn en av fem italienere, kun 19 prosent, ønsker at myndighetene i landet skal gjenåpne landets havner for migranter. Støtten til innenriksministerens beslutning om å stenge havnene har solid støtte i alle samfunnslag, på tvers av kjønn, alder, utdanning, sysselsetting og religion.

Corriere della Sera konkluderer med at italienerne fortsatt frykter den kaotiske masseinnvandring man har sett i de senere år, og mange er også bitre, fordi man anser at EU ikke har gjort nok for å hjelpe Italia med å håndtere alle migrantene som er kommet.

annonse
annonse

I en meningsmåling som ble utført i februar i fjor, der alle EUs 28 medlemsland ble undersøkt, fremgikk det at europeere flest er bekymret for illegal innvandring. Flere enn tre fjerdedeler sa i denne undersøkelsen at Europas ytre grenser burde bevoktes bedre. 

Den britiske konservative innvandringskritikeren Douglas Murray sa i den forbindelse at det «mest slående» ved denne undersøkelsen var at «det er en slik ekstraordinær enstemmighet rundt migrasjonsspørsmålet». 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.