Illustrasjonsbilde. Heiko Junge / SCANPIX NB Modellklarert.
annonse

Ni personer er smittet av norovirus og rammet av omgangssyke på Bergen Røde Kors sykehjem. Flere avdelinger er stengt.

annonse

– Vi har iverksatt omfattende tiltak for å forhindre ytterligere spredning, sier konstituert avdelingsoverlege Thea Marie Moell til Bergensavisen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Ni pasienter er isolert, og sykehjemmet har derfor stengt fem av åtte poster. På tre av postene er de sikre på at beboere er blitt smittet av viruset. De øvrige to postene er stengt av hensyn til kritisk syke og svake pasienter.

Sykehjemmet er blant Bergens største med 174 pasienter. Det første tilfellet med oppkast ble rapportert andre juledag. Deretter ble flere syke, og denne uken ble situasjonen betegnet som kritisk.

Sykehjemmet har iverksatt omfattende tiltak etter et infeksjonskontrollprogram for å hindre smittespredning, skriver Bergens Tidende.

annonse
annonse

Moell forventer at de kan åpne flere poster i løpet av de neste dagene. Årsaken til smitteutbruddet er ikke kjent.

– Det er ikke mistanke om noe i maten. Den første pasienten har nok fått det utenfra et sted. Norovirus sirkulerer i befolkningen, spesielt på denne tiden av vinterhalvåret, sier hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.