Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Norske og kinesiske forhandlere melder om framgang i forhandlingene om en frihandelsavtale mellom landene.

– Denne ukens forhandlingsrunde i Oslo viser at både Norge og Kina ønsker fremgang i forhandlingene. Det er ikke overraskende at forhandlingene innen visse kjerneområder, slik som varer, er krevende. Men regjeringen fortsetter å prioritere frihandelsforhandlingene med Kina, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Kina er Norges sjette største handelspartner og den viktigste i Asia. I 2017 handlet vi kinesiske varer for rundt 90 milliarder kroner.

I forhandlingsrunden i Oslo denne uka ble det forhandlet om handel med varer, handel med tjenester og investeringer, opprinnelsesregler, handelsforenkling, immaterialrett, offentlige anskaffelser, konkurranse, tekniske handelshindringer, veterinærspørsmål, handel og miljø, rettslige spørsmål og handelstiltak.

– Forhandlingsrunden var preget av positiv fremgang, og noen av forhandlingstemaene nærmer seg ferdigstillelse, sier Røe Isaksen.

Han innrømmer imidlertid at diskusjonene om markedsadgang for handel med varer og tjenester er krevende. Fra norsk side jobbes det for å få tollfrihet for industrivarer, inkludert sjømat. Samtidig er Kina opptatt av å få forbedret tilgang til det norske landbruksmarkedet.

Forhandlingene i Oslo er den 13. runden med forhandlinger om en frihandelsavtale mellom Norge og Kina. Det tas sikte på en ny forhandlingsrunde i Beijing før påske.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]