Illustrasjonsbilde. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse

Flere i KrFs landsstyre ventes å stemme mot en regjeringsplattform, nært sagt uansett, ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med.

– Jeg kan ikke tenke meg at det blir et enstemmig landsstyre. Mange er jo imot hele regjeringsprosjektet, sier en KrF-kilde tilavisa.

Formelt sett er det partiets stortingsgruppe som har det endelige ordet etter prosedyrene, men rådet fra landsstyret vil bli tillagt stor vekt. Ifølge kildene til Dagbladet er det ikke ventet et enstemmig landsstyre, og enkelte tror marginene vil være så små at det kan bli foretatt en prøvevotering før den endelige avklaringen skal gis.

annonse

Ifølge Dagbladet vil det lyserøde landsstyret får det avgjørende ordet, og det ventes at gruppa vil stemme med de blå om avtalen oppfattes som god nok.

Regjeringsforhandlingene er inne i en avgjørende fase, men ifølge avisa ser det ut som den interne fristen om å legge fram en avtale søndag ryker. Avisas kilder mener mandag nå er det mest sannsynlige.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.