REUTERS/Gwladys Fouche

En av Norges rikeste, Johan H. Andresen, rykker nå ut mot Fremskrittpartiets Per-Willy Amundsen, som har skapt storm med sitt utspill om å kutte barnetrygd for familier med mer enn tre barn.

annonse

– Jeg har tidligere sagt at det er et nødvendig onde å akseptere ytterliggående stemmer i dagens regjeringssamarbeid slik at de ikke etablerer et nytt parti, men nå Amundsen, gir du en rasistisk begrunnelse og det er helt uakseptabelt og må tas avstand fra, skriver Andresen på Twitter.

Andresen-familien har bygget sin formue på tobakk, men har solgt seg ut av denne geskjeften. Andresen er også sentral i finansieringen av den liberale tankesmien Civita.

Johan H. Andresen er eier av Ferd og tok over som styreleder i oktober 2012 etter å ha vært konsernsjef i 14 år.

Fallende fødselskurve

Til TV 2 sa Per-Willy Amundsen torsdag at han er opptatt av befolkningssammensetningen i Norge.

– Etniske nordmenn har en fallende fødselskurve. Det mener jeg i likhet med Erna Solberg at vi bør gjøre noe med. Men løsningen er ikke å få en enda større innvandrerbefolkning, tvert imot må vi sørge for at den etnisk norske befolkningen vedlikeholdes, sa Amundsen.

N.B. I den første versjonen av denne artikkelen kom vi i skade for å skrive at Andresen donerer pengegaver til Høyre. Dette medfører ikke riktighet. Resett beklager feilen. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.