President Donald Trump uttalte seg lørdag om nedstengningen i offentlig sektor da den gikk inn i sin 22. dag, den lengste såkalte shutdown i landets historie. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  

President Donald Trump sier han er forpliktet til å oppfylle løftet han ga velgerne under valget om å bygge grensemur mot Mexico.

– Jeg så nettopp en falsk journalist fra Amazon Washington Post si at Det hvite hus er «kaotisk, det ser ikke ut til å finnes noen strategi for denne nedstengningen. Det finnes ingen plan». De falske snakker alltid om kaos. Det finnes IKKE NOE. Faktisk er det nesten ingen andre i Det hvite hus enn meg selv, skriver Trump på Twitter lørdag.

Han legger til:

– Jeg har en shutdown-plan. Men for å skjønne planen, må man også innse det faktum at jeg vant valget, og jeg lovet trygghet og sikkerhet for det amerikanske folket. En del av det kompromisset var Muren ved den sørlige grensen. Valg har konsekvenser!

Trump fortsetter:

– Vi har en enorm humanitær krise ved vår sørlige grense. Vi kommer til å være ute i shutdown lenge, med mindre demokratene kommer tilbake fra sine «ferier» og begynner å arbeide. Jeg er i Det hvite hus, klar til å signere, skriver han.

Da var det gått to timer fra forrige melding der presidenten skrev at «demokratene kan løse nedstengningen på 15 minutter».

Det var Trump som iverksatte nedstengningen da han nektet å skrive under på budsjettet 22. desember, fordi det ikke inneholdt de 5,7 milliarder dollarene han vil ha til bygging av grensemur. Demokratene mener den humanitære krisen han omtaler ved grensen, er delvis en konsekvens av hans egen politikk.

Trump sa 11. desember at han kommer til å være stolt over å stenge ned deler av offentlig sektor. Forrige fredag sa han at han fortsatt står inne for uttalelsen.

Lørdag ble nedstengningen den lengste i USAs historie da den gikk inn i sin 22. dag. Rundt 800.000 offentlig ansatte har ikke fått lønn som de skulle ha fått utbetalt denne uken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 17
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]