President Donald Trump uttalte seg lørdag om nedstengningen i offentlig sektor da den gikk inn i sin 22. dag, den lengste såkalte shutdown i landets historie. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

President Donald Trump sier han er forpliktet til å oppfylle løftet han ga velgerne under valget om å bygge grensemur mot Mexico.

annonse

– Jeg så nettopp en falsk journalist fra Amazon Washington Post si at Det hvite hus er «kaotisk, det ser ikke ut til å finnes noen strategi for denne nedstengningen. Det finnes ingen plan». De falske snakker alltid om kaos. Det finnes IKKE NOE. Faktisk er det nesten ingen andre i Det hvite hus enn meg selv, skriver Trump på Twitter lørdag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Han legger til:

– Jeg har en shutdown-plan. Men for å skjønne planen, må man også innse det faktum at jeg vant valget, og jeg lovet trygghet og sikkerhet for det amerikanske folket. En del av det kompromisset var Muren ved den sørlige grensen. Valg har konsekvenser!

Trump fortsetter:

annonse
annonse

– Vi har en enorm humanitær krise ved vår sørlige grense. Vi kommer til å være ute i shutdown lenge, med mindre demokratene kommer tilbake fra sine «ferier» og begynner å arbeide. Jeg er i Det hvite hus, klar til å signere, skriver han.

Da var det gått to timer fra forrige melding der presidenten skrev at «demokratene kan løse nedstengningen på 15 minutter».

Det var Trump som iverksatte nedstengningen da han nektet å skrive under på budsjettet 22. desember, fordi det ikke inneholdt de 5,7 milliarder dollarene han vil ha til bygging av grensemur. Demokratene mener den humanitære krisen han omtaler ved grensen, er delvis en konsekvens av hans egen politikk.

annonse
Reklame

Trump sa 11. desember at han kommer til å være stolt over å stenge ned deler av offentlig sektor. Forrige fredag sa han at han fortsatt står inne for uttalelsen.

Lørdag ble nedstengningen den lengste i USAs historie da den gikk inn i sin 22. dag. Rundt 800.000 offentlig ansatte har ikke fått lønn som de skulle ha fått utbetalt denne uken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.