Tidligere AUF-leder Mani Hussaini. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Igjen kan media avdekke en forkastelig vervingskampanje fra Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF).

Bergens Tidende skriver om skoleelever som følte seg ført bak lyset gjennom en skjult vervingskampanje på en videregående skole før jul.  Og som tidligere saker lokkes ungdom med noe som høres flott og harmløst ut, nemlig gratis sjokolade (!)

Tre år tidligere ble unge i byen mellom de syv fjell lurt til å skrive under på et opprop om billig nattbuss og mer stipend. Intetanende skrev de seg inn i Arbeiderpartiets unge stormtropper.

annonse

AUF har en lang tradisjon for snusk og fanteri. Organisasjonen har en stor og aggressiv kampanjesentral hvor det er åpenbart at disiplinene blir drillet i manipulering og overtalelses-teknikk ovenfor unge mennesker. Det er mer enn allsang, bål og flørting på Utøya – det er et arnested for kommende politiske broilere. Målet helliger som kjent middelet.

AUF sier at på Utøya tilbys et eget undervisningsopplegg for ungdomsskoler hvor målet er å styrke holdninger og verdier i et demokratisk lys. De påstår at de tar ungdommen på alvor og vil lære dem til å bli gode rollemodeller i samfunnet.

Dette står i grell kontrast til organisasjonens metoder for å vinne nye medlemmer, for dermed få mer offentlig støtte og innflytelse. Et søk på Google viser at ungdom over hele landet i årevis har blitt narret til medlemskap. Hver gang går en leder ut og hevder at dette er enkelttilfelle og misforståelser. Det er det overhodet ikke. Dette er planlagt i minste detalj og er en metode som har blitt brukt i mange år. Hvorfor? Fordi det gir gode resultater.

annonse

Dette med rollemodeller er også interessant med tanke på lederen i moderpartiet, Jonas Gahr Støre. NRK kunne nylig avdekke at Arbeiderpartiets leder hevet seg glatt over trafikkregler. Og flere medier rapporterte for noen år siden at håndverkere på Støres hytte hadde verken betalt skatt eller moms. Sett i det lyset er det kanskje ikke så rart at AUF holder på slik som de gjør. Samtidig er det òg forståelig at AUF er en rød klut for svært mange i dette landet. Undertegnede er intet unntak.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon