Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En mann påberopte seg nødrett som årsaken til at han kjørte fort, og ble i tingretten frifunnet etter ha blitt målt til 101 kilometer i timen i en 60-sone.

Mannen ble målt i juni i fjor da han kjørte ut av Eikåstunnelen i Åsane i Bergen. Politiadvokaten mente 40-årene skulle få betinget fengsel og en bot på 13.000 kroner da saken var oppe for Bergen tingrett forrige uke, skriver Bergens Tidende.

I retten forklarte mannen at han, på veien som hadde to felt, måtte gi gass for å ikke bli påkjørt av en bil som skulle til å legge seg over i hans kjørefelt. Ifølge han lå en buss mellom dem og gjorde sikten dårlig. Han hadde derfor valget mellom å bråbremse eller akselerere for at han ikke skulle få den andre bilen inn i siden.

Politibetjenten forklarte at han ikke hadde sikt inn i tunnelen, og kunne derfor ikke avkrefte eller bekrefte om tiltaltes forklaring var sann.

«Rettens vurdering er at bilister normalt har plikt til å bremse fremfor å akselerere til en fart som overstiger fartsgrensen i slike situasjoner», skriver dommeren og slår fast at føreren handlet i nødrett.

«Slik retten ser det, var skaderisikoen ved å krasje med personbilen langt større en skaderisikoen ved fartsøkning», heter det.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]