Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

En mann påberopte seg nødrett som årsaken til at han kjørte fort, og ble i tingretten frifunnet etter ha blitt målt til 101 kilometer i timen i en 60-sone.

annonse

Mannen ble målt i juni i fjor da han kjørte ut av Eikåstunnelen i Åsane i Bergen. Politiadvokaten mente 40-årene skulle få betinget fengsel og en bot på 13.000 kroner da saken var oppe for Bergen tingrett forrige uke, skriver Bergens Tidende.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I retten forklarte mannen at han, på veien som hadde to felt, måtte gi gass for å ikke bli påkjørt av en bil som skulle til å legge seg over i hans kjørefelt. Ifølge han lå en buss mellom dem og gjorde sikten dårlig. Han hadde derfor valget mellom å bråbremse eller akselerere for at han ikke skulle få den andre bilen inn i siden.

Politibetjenten forklarte at han ikke hadde sikt inn i tunnelen, og kunne derfor ikke avkrefte eller bekrefte om tiltaltes forklaring var sann.

«Rettens vurdering er at bilister normalt har plikt til å bremse fremfor å akselerere til en fart som overstiger fartsgrensen i slike situasjoner», skriver dommeren og slår fast at føreren handlet i nødrett.

annonse
annonse

«Slik retten ser det, var skaderisikoen ved å krasje med personbilen langt større en skaderisikoen ved fartsøkning», heter det.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.