Den drapsdømte venstreradikale italieneren Cesare Battisti er pågrepet i Bolivia og vil om kort tid trolig bli utlevert til hjemlandet der det venter livsvarig fengsel. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Den tidligere venstreekstremisten Cesare Battisti er utlevert til Italia etter å ha blitt pågrepet i Bolivia. Han er dømt for fire drap i hjemlandet.

annonse

– Flyet med Cesare Battisti har nettopp tatt av og er på vei til Italia. Jeg er stolt og rørt, skrev Italias innenriksminister Matteo Salvini på Twitter søndag kveld.

annonse

Det skjer etter samtaler mellom statsminister Giuseppe Conte og Brasils president Jair Bolsonaro. Opprinnelig var det ment at Battisti skulle utleveres til Brasil, for så å fraktes til Italia for å sone livstidsdommen.

Battisti tilhørte den ytterliggående venstregruppen Væpnede proletarer for kommunisme (PAC) i Italia på 1970-tallet. 64-åringen ble pågrepet i Bolivia lørdag.

En italiensk domstol har tidligere dømt Battisti til livsvarig fengsel for fire drap, men i 1981 rømte han fra fengselet og flyktet til Frankrike.

annonse
annonse

Rett før Frankrike skulle utlevere ham til hjemlandet i 2004, flyktet han til Mexico og deretter til Brasil. Daværende president Luiz Inacio Lula da Silva avviste i 2010 Italias begjæring om utlevering og ga ham asyl.

Avtroppende president Michel Temer omgjorde beslutningen og undertegnet rett før nyttår en arrestordre og utleveringspapirene, men Battisti stakk av før pågripelsen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.