Den drapsdømte venstreradikale italieneren Cesare Battisti er pågrepet i Bolivia og vil om kort tid trolig bli utlevert til hjemlandet der det venter livsvarig fengsel. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Den tidligere venstreekstremisten Cesare Battisti er utlevert til Italia etter å ha blitt pågrepet i Bolivia. Han er dømt for fire drap i hjemlandet.

annonse
annonse

– Flyet med Cesare Battisti har nettopp tatt av og er på vei til Italia. Jeg er stolt og rørt, skrev Italias innenriksminister Matteo Salvini på Twitter søndag kveld.

annonse

Det skjer etter samtaler mellom statsminister Giuseppe Conte og Brasils president Jair Bolsonaro. Opprinnelig var det ment at Battisti skulle utleveres til Brasil, for så å fraktes til Italia for å sone livstidsdommen.

Battisti tilhørte den ytterliggående venstregruppen Væpnede proletarer for kommunisme (PAC) i Italia på 1970-tallet. 64-åringen ble pågrepet i Bolivia lørdag.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

En italiensk domstol har tidligere dømt Battisti til livsvarig fengsel for fire drap, men i 1981 rømte han fra fengselet og flyktet til Frankrike.

Rett før Frankrike skulle utlevere ham til hjemlandet i 2004, flyktet han til Mexico og deretter til Brasil. Daværende president Luiz Inacio Lula da Silva avviste i 2010 Italias begjæring om utlevering og ga ham asyl.

Avtroppende president Michel Temer omgjorde beslutningen og undertegnet rett før nyttår en arrestordre og utleveringspapirene, men Battisti stakk av før pågripelsen.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.