Den drapsdømte venstreradikale italieneren Cesare Battisti er pågrepet i Bolivia og vil om kort tid trolig bli utlevert til hjemlandet der det venter livsvarig fengsel. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Den tidligere venstreekstremisten Cesare Battisti er utlevert til Italia etter å ha blitt pågrepet i Bolivia. Han er dømt for fire drap i hjemlandet.

– Flyet med Cesare Battisti har nettopp tatt av og er på vei til Italia. Jeg er stolt og rørt, skrev Italias innenriksminister Matteo Salvini på Twitter søndag kveld.

Det skjer etter samtaler mellom statsminister Giuseppe Conte og Brasils president Jair Bolsonaro. Opprinnelig var det ment at Battisti skulle utleveres til Brasil, for så å fraktes til Italia for å sone livstidsdommen.

annonse

Battisti tilhørte den ytterliggående venstregruppen Væpnede proletarer for kommunisme (PAC) i Italia på 1970-tallet. 64-åringen ble pågrepet i Bolivia lørdag.

En italiensk domstol har tidligere dømt Battisti til livsvarig fengsel for fire drap, men i 1981 rømte han fra fengselet og flyktet til Frankrike.

Rett før Frankrike skulle utlevere ham til hjemlandet i 2004, flyktet han til Mexico og deretter til Brasil. Daværende president Luiz Inacio Lula da Silva avviste i 2010 Italias begjæring om utlevering og ga ham asyl.

Avtroppende president Michel Temer omgjorde beslutningen og undertegnet rett før nyttår en arrestordre og utleveringspapirene, men Battisti stakk av før pågripelsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon