AFP PHOTO/Aizar Raldes
annonse

Casare Battistini, som tilhørte den ytterliggående venstregruppen Væpnede proletarer for kommunisme (PAC) i Italia på 1970-tallet, er pågrepet i Bolivia.

annonse

En italiensk domstol har tidligere dømt Battistini til livsvarig fengsel for fire drap, men i 1981 rømte han fra fengselet og flyktet til Frankrike.

annonse

Rett før Frankrike skulle utlevere ham til hjemlandet i 2004, flyktet han til Mexico og deretter til Brasil. Daværende president Luiz Inacio Lula da Silva avviste i 2010 Italias begjæring om utlevering og ga ham asyl.

Avtroppende president Michel Temer omgjorde beslutningen og undertegnet rett før nyttår en arrestordre og utleveringspapirene, men Battistini stakk av før pågripelsen.

Lørdag ble 64-åringen pågrepet i Bolivia, som har gjort det klart at han vil bli utlevert til Brasil. Deretter går veien trolig videre til Italia og livsvarig fengsel.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.