Illustrasjonbilde. (AP Photo/David Goldman, file)
annonse

I desember i fjor kom det fram at sju utenlandske menn var arrestert for grov voldtekt av en 10-årig jente i finske Uleåborg. Politiet advarte da både foresatte og unge jenter mot utenlandske voldtektsforbrytere som som tar kontakt via nettet.

annonse

Også to andre saker med innvandrere som mistenkte gjerningsmenn var da under etterforskning.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Nå er fire nye tilfeller oppdaget og under etterforskning av politiet i byen. Det gjelder saker der jentene er under 15 år. Mistanken omfatter voldtekt og grov seksuell utnyttelse av barn, ifølge politiet. Overgrepene skal ha pågått i fjor sommer. Politiet har arrestert tre menn med utenlandsk bakgrunn.

Politiet bekrefter videre att ett av ofrene for tidligere overgrep døde i høst. Det er ingen mistanke om noe kriminelt, men dødsårsaken er fortsatt under utredning.

Den finske statsministeren, Juha Sipilä, skriver i en uttalelse at sakene har vakt dyp avsky hos han, og at han fullt ut forstår det sjokk og den uro som befolkningen gjennomlever: – Asylsystemet skal hjelpe mennesker i nød, ikke forbrytere, skriver han.

annonse
annonse

Sipilä oppfordrer alle innvandrere til å følge finsk lov og respektere enkeltmenneskets fysiske integritet. Det er et prinsipp det ikke vil bli prutet på.

– Forbrytere vil bli trukket tilsvar etter rettsstatens prinsipper. Alvorlige forbrytelser vil påvirke negativt muligheten for å få permanent opphold. Våre tanker er med alle mindreårige unge og deres foreldre som er blitt utsatt for disse umenneskelige handlinger som vi fordømmer, heter det i uttalelsen fra Finlands statsminister.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.