Illustrasjonbilde. (AP Photo/David Goldman, file)
Del saken
 • 951
 •  
 •  
 •  
 •  

I desember i fjor kom det fram at sju utenlandske menn var arrestert for grov voldtekt av en 10-årig jente i finske Uleåborg. Politiet advarte da både foresatte og unge jenter mot utenlandske voldtektsforbrytere som som tar kontakt via nettet.

Også to andre saker med innvandrere som mistenkte gjerningsmenn var da under etterforskning.

Nå er fire nye tilfeller oppdaget og under etterforskning av politiet i byen. Det gjelder saker der jentene er under 15 år. Mistanken omfatter voldtekt og grov seksuell utnyttelse av barn, ifølge politiet. Overgrepene skal ha pågått i fjor sommer. Politiet har arrestert tre menn med utenlandsk bakgrunn.

Politiet bekrefter videre att ett av ofrene for tidligere overgrep døde i høst. Det er ingen mistanke om noe kriminelt, men dødsårsaken er fortsatt under utredning.

Den finske statsministeren, Juha Sipilä, skriver i en uttalelse at sakene har vakt dyp avsky hos han, og at han fullt ut forstår det sjokk og den uro som befolkningen gjennomlever: – Asylsystemet skal hjelpe mennesker i nød, ikke forbrytere, skriver han.

Sipilä oppfordrer alle innvandrere til å følge finsk lov og respektere enkeltmenneskets fysiske integritet. Det er et prinsipp det ikke vil bli prutet på.

– Forbrytere vil bli trukket tilsvar etter rettsstatens prinsipper. Alvorlige forbrytelser vil påvirke negativt muligheten for å få permanent opphold. Våre tanker er med alle mindreårige unge og deres foreldre som er blitt utsatt for disse umenneskelige handlinger som vi fordømmer, heter det i uttalelsen fra Finlands statsminister.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 951
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]