Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Værforholdene i Tamokdalen i Troms er så gode at et helikopter søndag på nytt skal forsøke å lokalisere de fire skiløperne som antas omkommet i snøskredet.

annonse

– Det iverksettes i dag søk med bruk av RECCO, dette gjøres for å forsøke å få en så nøyaktig posisjonering av de markeringer vi allerede har. Det vil også gjøres skredfarevurdering med bistand av personell fra NGI og Forsvaret, opplyser Troms politidistrikt.

annonse

– Det vil også bli utarbeidet eventuelle planer for håndtering av skredfare og sikring av skredområdet, opplyser politiet.

Politiet har tidligere opplyst at arbeidet med sikring og uthenting av de fire skiløperne tidligst vil kunne skje mandag.

De finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.