Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Værforholdene i Tamokdalen i Troms er så gode at et helikopter søndag på nytt skal forsøke å lokalisere de fire skiløperne som antas omkommet i snøskredet.

– Det iverksettes i dag søk med bruk av RECCO, dette gjøres for å forsøke å få en så nøyaktig posisjonering av de markeringer vi allerede har. Det vil også gjøres skredfarevurdering med bistand av personell fra NGI og Forsvaret, opplyser Troms politidistrikt.

– Det vil også bli utarbeidet eventuelle planer for håndtering av skredfare og sikring av skredområdet, opplyser politiet.

annonse

Politiet har tidligere opplyst at arbeidet med sikring og uthenting av de fire skiløperne tidligst vil kunne skje mandag.

De finske skiløperne Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29) er antatt omkommet i skredet, som gikk onsdag 2. januar. De var på topptur til Blåbærfjellet og ble sist observert i 14-tiden. Etter noen timer ble en femte person i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon