Liberalernas valgvake i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT kod 1008
annonse
annonse

Ingeborg Wiksten er sentralstyremedlem i det liberale svenske partiet Liberalerna, Venstres svenske søsterparti. Hun ønsker å samarbeide med sosialdemokratene, og stempler overfor Svensk TV Sverigedemokraterna som et naziparti.

Hun er fullt klar over hvilken regjering hun mener de liberale skal støtte: en sosialdemokratisk. Hun mener også at Liberalerna bør være en del av regjeringen, ikke bare en støttespiller, skriver svt.se.

«Det som er utrolig viktig for meg er å holde Sverigedemokraterna utenfor. Populisme og nazisme som eksisterer, bør ikke inkluderes i regjeringen», sier Ingeborg Wiksten til SVT. Liberalerna skal ta stilling til regjeringsspørsmålet på søndag.

annonse

Sverigedemokraterna er det partiet i Sverige som gjentatte ganger klarest har gått ut med støtte til Israel, og partiet har ofte fokusert på behovet for å bekjempe den økende antisemittismen i Sverige, spesielt i muslimske miljøer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon