Liberalernas valgvake i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT kod 1008
Del saken
 • 149
 •  
 •  

Ingeborg Wiksten er sentralstyremedlem i det liberale svenske partiet Liberalerna, Venstres svenske søsterparti. Hun ønsker å samarbeide med sosialdemokratene, og stempler overfor Svensk TV Sverigedemokraterna som et naziparti.

annonse

Annonse

Hun er fullt klar over hvilken regjering hun mener de liberale skal støtte: en sosialdemokratisk. Hun mener også at Liberalerna bør være en del av regjeringen, ikke bare en støttespiller, skriver svt.se.

«Det som er utrolig viktig for meg er å holde Sverigedemokraterna utenfor. Populisme og nazisme som eksisterer, bør ikke inkluderes i regjeringen», sier Ingeborg Wiksten til SVT. Liberalerna skal ta stilling til regjeringsspørsmålet på søndag.

annonse

Annonse

Sverigedemokraterna er det partiet i Sverige som gjentatte ganger klarest har gått ut med støtte til Israel, og partiet har ofte fokusert på behovet for å bekjempe den økende antisemittismen i Sverige, spesielt i muslimske miljøer.

annonse

Annonse


Del saken
 • 149
 •  
 •  
 •  
  149
  Shares
 • 149
 •  
 •  
annonse

Les også: