Liberalernas valgvake i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT kod 1008
annonse

Ingeborg Wiksten er sentralstyremedlem i det liberale svenske partiet Liberalerna, Venstres svenske søsterparti. Hun ønsker å samarbeide med sosialdemokratene, og stempler overfor Svensk TV Sverigedemokraterna som et naziparti.

annonse

Hun er fullt klar over hvilken regjering hun mener de liberale skal støtte: en sosialdemokratisk. Hun mener også at Liberalerna bør være en del av regjeringen, ikke bare en støttespiller, skriver svt.se.

annonse
Reklame fra Resett butikken

«Det som er utrolig viktig for meg er å holde Sverigedemokraterna utenfor. Populisme og nazisme som eksisterer, bør ikke inkluderes i regjeringen», sier Ingeborg Wiksten til SVT. Liberalerna skal ta stilling til regjeringsspørsmålet på søndag.

Sverigedemokraterna er det partiet i Sverige som gjentatte ganger klarest har gått ut med støtte til Israel, og partiet har ofte fokusert på behovet for å bekjempe den økende antisemittismen i Sverige, spesielt i muslimske miljøer.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.