Krigere fra den kurdiske YPG-militsen holder vakt mens amerikanske soldater utstasjoneres i det nordlige tettstedet Darbasiyah i Syria. Når USA gjør alvor av planene om å trekke seg ut av Syria, risikerer YPG-krigerne å stå alene mot tyrkiske styrker. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
  •  
  •  
  •  

Utenriksminister Mike Pompeo sier han er optimistisk til at USA og Tyrkia vil få til en avtale om hvordan kurdiske tropper i Syria skal beskyttes.

annonse

Annonse

Pompeo snakket lørdag med sin tyrkiske motpart Mevlut Cavusoglu, og uttalte i ettertid at det var «mange detaljer som det fortsatt må jobbes med», men sa at han var optimistisk på både USAs og Tyrkias vegne til å få til en sikkerhetsavtale.

Pompeo, som denne uken har vært i De forente arabiske emirater, ga ingen detaljer om hva de så langt er blitt enige om.

annonse

Annonse

Den kurdiske YPG-militsen, som har støtte fra USA i krigen mot jihadistgruppa IS i Syria, blir av Tyrkia sett på som en terrororganisasjon. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton uttalte tidligere denne uken at de krever sikkerhetsgarantier for YPG-militsen nå som amerikanerne skal trekke seg ut av landet, men Pompeo sier tilbaketrekningen skjer uansett. Utenriksministeren er likevel villig til å forsøke å få til en avtale med Tyrkia.

annonse

Annonse


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: