Krigere fra den kurdiske YPG-militsen holder vakt mens amerikanske soldater utstasjoneres i det nordlige tettstedet Darbasiyah i Syria. Når USA gjør alvor av planene om å trekke seg ut av Syria, risikerer YPG-krigerne å stå alene mot tyrkiske styrker. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Utenriksminister Mike Pompeo sier han er optimistisk til at USA og Tyrkia vil få til en avtale om hvordan kurdiske tropper i Syria skal beskyttes.

Pompeo snakket lørdag med sin tyrkiske motpart Mevlut Cavusoglu, og uttalte i ettertid at det var «mange detaljer som det fortsatt må jobbes med», men sa at han var optimistisk på både USAs og Tyrkias vegne til å få til en sikkerhetsavtale.

Pompeo, som denne uken har vært i De forente arabiske emirater, ga ingen detaljer om hva de så langt er blitt enige om.

Den kurdiske YPG-militsen, som har støtte fra USA i krigen mot jihadistgruppa IS i Syria, blir av Tyrkia sett på som en terrororganisasjon. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton uttalte tidligere denne uken at de krever sikkerhetsgarantier for YPG-militsen nå som amerikanerne skal trekke seg ut av landet, men Pompeo sier tilbaketrekningen skjer uansett. Utenriksministeren er likevel villig til å forsøke å få til en avtale med Tyrkia.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]