Krigere fra den kurdiske YPG-militsen holder vakt mens amerikanske soldater utstasjoneres i det nordlige tettstedet Darbasiyah i Syria. Når USA gjør alvor av planene om å trekke seg ut av Syria, risikerer YPG-krigerne å stå alene mot tyrkiske styrker. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Utenriksminister Mike Pompeo sier han er optimistisk til at USA og Tyrkia vil få til en avtale om hvordan kurdiske tropper i Syria skal beskyttes.

annonse

Pompeo snakket lørdag med sin tyrkiske motpart Mevlut Cavusoglu, og uttalte i ettertid at det var «mange detaljer som det fortsatt må jobbes med», men sa at han var optimistisk på både USAs og Tyrkias vegne til å få til en sikkerhetsavtale.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Pompeo, som denne uken har vært i De forente arabiske emirater, ga ingen detaljer om hva de så langt er blitt enige om.

Den kurdiske YPG-militsen, som har støtte fra USA i krigen mot jihadistgruppa IS i Syria, blir av Tyrkia sett på som en terrororganisasjon. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton uttalte tidligere denne uken at de krever sikkerhetsgarantier for YPG-militsen nå som amerikanerne skal trekke seg ut av landet, men Pompeo sier tilbaketrekningen skjer uansett. Utenriksministeren er likevel villig til å forsøke å få til en avtale med Tyrkia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.