De fire partiene som sitter i regjeringsforhandlinger, sliter med å bli enige om innvandring og abort. Mandagens planlagte landsstyremøter er utsatt.
Siden 2. januar har Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti sittet i forhandlinger, men de har fortsatt ikke blitt enige om en ny regjeringsplattform. Forhandlingene er i sluttfasen, men fremleggelsen av en plattform kan la vente på seg i noen dager til.
Når forhandlerne er blitt enige, skal sentrale politikere i alle de fire partiene samles fysisk for å gjennomgå plattformen og komme med sine råd.
Dette skulle etter planen skje ved at landsstyrene møttes mandag, men dette er nå utsatt.
NRK melder at det fremdeles gjenstår viktige avklaringer på flere forskjellige politikkområder.
Spesielt asyl- og innvandringsfeltet beskrives i innspurten som svært krevende av kilder med kjennskap til forhandlingene. På dette området skal Frp angivelig ha krevd en innstramming i antallet kvoteflyktninger, noe som sitter langt inne for Venstre og KrF.
Kanalen melder også at det er grunn til å tro at KrF vil få gjennomslag for et forbud mot såkalt tvillingabort, men at dette kanskje ikke er nok for det splittede partiet.
Svært lite har lekket ut fra forhandlingene, som etter planen skulle ta mellom halvannen og to uker, og det er blitt jobbet gjennom helgen på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland i et forsøk på å komme til enighet.
En kilde i et av partiene opplyser til NTB at det hele tiden har vært usikkerhet om tidspunktet for landsstyremøtene, men at landsstyret vet de må være i beredskap.
En annen sier at dette tar tid og bekrefter at landsstyrene sitter stand by.
Fredag ettermiddag meldte NRK at regjeringsplattformen trolig vil bli presentert på mandag, men etter det NTB erfarer, kan det komme til å drøye til tirsdag eller onsdag før plattformen blir lagt fram.
Det knytter seg spenning til hvilke seire det enkelte parti vil få og hvor store kameler partiene må sluke for å komme til enighet.
Torsdag ble Frp-nestor Carl I. Hagen hentet inn, tilsynelatende for å advare forhandlerne om konsekvensene dersom hans parti ikke får en blank seier på innvandringsområdet og tommel opp fra de andre partiene for å stramme inn innvandringspolitikken.
Utspillet fra tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) om å innføre begrensninger i barnetrygden for at innvandrere skal føde færre barn, har samtidig vakt avsky i KrF.